Dåliga upplevelser av Sydafrikanska vinklubben

26 Aug

Läs om varför jag varnar för att beställa en vinprenumeration från Sydafrikanska vinklubben.

Jag har aldrig tidigare utnyttjat konsumentkraften i att blogga, men efter att ha utstått nästan 6 månader av strul, utebliven leverans, bristande kundservice och i slutändan blivit hånad företagets ägare operativt ansvarige gör jag ett undantag.

Min resa med Sydafrikanska vinklubben börjar egentligen i december förra året, då jag och mina syskon bestämde oss för att ge våra föräldrar en vinprenumeration i julklapp. Både de och jag är förtjusta i sydafrikanska viner så jag fick snabbt upp ögonen för Sydafrikanska vinklubben. Jag gjorde mitt jobb och Googlade. Jag hittade vissa oroande tecken, men efter att ha läst långa kommentarstrådar verkade det, trots allt, som att bolaget gjorde sitt bästa för att leverera bortsett från vissa, minst sagt, bristande rutiner.

Sagt och gjort, i december beställde jag en vinprenumeration (4 leveranser per år) på den ganska röriga och oöverskådliga webbplatsen. Det första som är viktigt att förstå nu är innbörden i ordet vinprenumeration. Detta är inget faktiskt köp, utan snarare att likna vid en intresseanmälan. Webbplatsen förklarar också att mail ska skickas ut när betalning ska läggas för respektive leverans.

Ganska omgående efter min ”beställning” börjar jag få nyhetsbrev från Sydafrikanska vinklubben. Detta är inget ovanligt, även om jag aldrig godkände detta vilket marknadsföringslagstiftningen förordar. Detta var ingen stor sak, men jag valde i alla fall att sluta prenumerera på nyhetsbrevet.

Efter ett par månader började vi ana oro. Borde vi inte få det där betalningsmailet? Efter kontakt med kundtjänst visade det sig att datumet passerat. Jag hade inte fått något betalningsmail eftersom jag tydligen avprenumererade även på dessa (!!) i samma ögonblick som jag avslutade prenumerationen på nyhetsbrevet.

Eftersom datumet passerat innebar det att vi får vänta ytterligare tre månader till nästa leverans. Efter flera mail utan svar får jag till sist hjälp av den vänliga och serviceinriktade Daniel i kundtjänst (tidigare fanns inget telefonnummer) som låter mig genomföra betalningen via telefon och lovade att jag framöver skulle få mail inför nästa betalning. Detta var nu i mars och vinerna skulle levereras i början av juni.

Nu något mer vaksam väntar jag på nästa tillfälle att betala leveransen som ska komma i början av hösten. Inga mail har kommit och jag tittar därför in på Sydafrikanska vinklubbens hemsida. Jag ser då att jag har två dagar på mig innan sista betalningsdatum. Jag lyckas inte på den röriga hemsidan hitta var jag ska betala denna leverans, det står fortfarande bara att man kan betala ”marsleveransen”. Jag ringer åter igen Daniel på kundtjänst som förklarar att man bara inte uppdaterat detta, om jag betalar för marsleveransen så betalar jag alltså för nästa leverans. Jag har nu betalat två leveranser och förväntar mig den första inom kort.

Juni kommer och börjar närma sig sitt slut. Jag kontaktar kundtjänst via mail och får snabbt svar att leveransen är försenad men väntas inkomma de närmaste veckorna.

Halvvägs in i Juli kontaktar jag åter igen kundtjänst via mail. Denna gång får jag inget svar alls.

Det blir mitten av augusti och nu är jag både djupt besviken och seriöst orolig för att jag varken ska se viner eller inbetalda pengar igen. Jag ringer växeln (nu finns det en sådan) som meddelar att både ägaren operativt ansvarige och Daniel (kundtjänst) är på studieresa i Sydafrika och därför inte kan träffas via telefon den kommande veckan. Nu är jag arg.

Jag mailar både kundtjänst och bolagets ägare operativt ansvarige, Åke Andersson, och förklarar att jag tycker att situationen är oacceptabel. Jag förklarar vad jag gått igenom det senaste halvåret och att jag saknar förtroende för att jag kommer få mina viner och begär därför pengarna tillbaka. Jag avslutar (och här gör jag mitt misstag) med att förklara att om så inte sker avser jag skriva det här blogginlägget.

Svaret från Åke och Sydafrika låter plötsligt inte vänta på sig. Redan samma eftermiddag får jag följande mail (Mina kommentarer nedan inom hakar []):

Björn,

Är det något som gör mig oerhört upprörd så är det förtäckta hot!!

1.      Du lägger INGEN order i januari, du tecknar dig för ett vinabonnemang.

[Jag skrev inte order, jag skrev ”beställning”. Som sagt är detta en viktig poäng jag som konsument väntas förstå.]

2.      När du anmäler dig som medlem i Sydafrikanska Vinklubben erhåller du per automatik våra mycket efterfrågade erbjudande per mail. Att du är den enda av våra över 9000 medlemmar som inte vill ha dessa är inget vi överhuvudtaget kan räkna ut från början. Förstår att du gärna vill framhålla att vi borde förstå att du vill ha allt annat utom vissa av dig utvalda utskick. Frågan är om du specificerade dessa dina krav?

[Här blir jag beskylld att vara den enda av 9000 personer som inte önskar denna värdefulla information. Att beteendet strider mot marknadsföringslagen verkar defintivt inte vara relevant. Poängen i mitt mail var dessutom bara den oönskade effekten att jag försvann från utskicken av betalningsmail. Detta grundläggande problem nämner aldrig Åke i sitt svar.]

3.      Du mailar kundtjänst på en adress som inte bevakas i ärenden som behandlar frågor från medlemmar, du väljer att inte använda några av alla de möjligheter vi presenterar på vår hemsida under fliken ”Kundtjänst” av den anledning blir dina mail inte besvarade i tid utan enbart då vi råkar se dem.

[Jag både mailade och ringde kundtjänst. Hur denna adress kan vara ”obevakad” har jag ingen aning om. Det stämmer dock att det finns ett formulär på hemsidan för reklamation. Hade jag sett det hade jag absolut använt det också]

4.      Mailen sänds ut till dig men ligger i vår statistik som oöppnade, vilket gör att du får undersöka din inställning kring din skräppost.

[Åke har förstås ingen aning om att jag måste acceptera bilder i mail för att han ska kunna se detta. Jag har inga mail från Sydafrikanska vinklubben i min skräppost.]

Ja det är väl så lång jag vill kommentera.

Jag kan bara konstatera att vi inte kan uppfylla alla önskemål och krav.

Förmodligen passar Systembolagets affärsidé dig bättre än vår.

[Hur menar han här? På vilket sätt har jag diskvalificerat mig för deras tjänster? Svaret kommer nedan…]

Mer än 9 000 medlemmar tycker vår affärsidé är god, dessa ger oss uppdraget att transportera mellan 25 000 och 40 000 flaskor vin per månad och har insett att om man fraktar viner över ett världshav, via två kontinenter, genom fyra länder, via en ankomststation, en tullstation, så är det omöjligt att arbeta med leveranstider.

[Det är alltså omöjligt att arbeta med leveranstider? Detta är inget man informerar om på webbplatsen, och som sagt inte heller via mail, varken preventivt eller på direkt fråga.]

Vi arbetar och anger estimerade ankomsttider till Bring Express i Jönköping.

Då vårt förhållande till våra medlemmar bygger på ömsesidigt förtroende, väljer jag att omedelbart återbetala dina order och destinera om dina viner, du saknar förtroende för oss och vi för dig.

[Ja, man måste onekligen ha mycket stort förtroende för Sydafrikanska vinklubben för att inte uppleva detta som en frustrerande resa. Jag tycker jag visat upp både tålamod och engagemang. I slutändan bemöter man alltså detta med direkta hån.]

Krediteringar utförs en gång per vecka, varje torsdag, och så kommer din också att bli behandlad.

Sen har du din konstitutionella rättighet att tycka vad du vill och var du vill!

Men tro för den sakens skulle inte att jag darrar för dina förtäckta hot, det vore att ha för stor tilltro till dig själv.

Naturligtvis tar jag enligt ditt önskemål och bort dig från samtliga våra listor.

Det är tydligt att brevet från Åke är skrivet i affekt. Han svarar inte på någon av sakfrågorna, som problemet med betalningsmail, avsaknad av svar från kundservice eller när vinerna kunde tänkas komma.

Jag är övertygad om att Sydafrikanska vinklubben drivs entusiaster som levererar viner till sina medlemmar. Det räcker dock inte när man har en bristfällig webbplats, undermålig kundservice och inte minst en fasansfull attityd till en upprörd och orolig kund när man så fullständigt brister i sitt åtagande.

Jag kan tyvärr inte rekommendera någon, som inte redan tryggt är kund och får sina viner, att försöka handla av Sydafrikanska vinklubben. Då ÄR faktiskt Systembolaget en mycket bättre idé.

Uppdatering: Jag har nu fått tillbaka mina pengar från Sydafrikanska vinklubben som de lovade. Ironiskt nog dök också den tre månad försenade leveransen upp också.

130 svar to “Dåliga upplevelser av Sydafrikanska vinklubben”

 1. Björn Sållarp (@bjornsallarp) 26 augusti, 2011 den 09:09 #

  Fick du tillbaka dina pengar som lovat?

  • Björn Lilja 26 augusti, 2011 den 09:19 #

   Inte ännu, men det har inte gått en vecka så jag väljer att avvakta med det. Återkommer här när jag vet!

 2. Björn 26 augusti, 2011 den 09:28 #

  Intressant. Prenumerationerna skulle jag aldrig använda mig av, just av dessa skäl.

  Har dock fortsatt beställa egenhändigt hopplockade leveranser, och det kommer jag nog fortsätta med framöver. Fast betalt med kreditkort så man kan reklamera även den vägen…

 3. Ove 26 augusti, 2011 den 03:49 #

  Hörde nyss ett föredrag av Gary Weinerchuk som idag driver världens största vinsite. Han inledde de första åren med att personligen svara på alla mail som drällde in – utan att skicka med några länkar till de viner han rekommenderade. Det kallar jag bygga fötroende. Läs gärna hans bok the thank you economy.

 4. ratapunktse 30 augusti, 2011 den 07:34 #

  Björn.

  Jag har blandad erfarenhet av Sydafrikanska Vinklubben. Det som har varit problematiskt har dock löst sig. Men eftersom jag var väldigt irriterad ett tag så forskade jag lite om företaget, och blev lite oroad. Den som vill kan kontakta rata.se@gmail.com för att ta del av den informationen. En intressant detalj är namnet Åke, så vitt jag kan finna ut så finns det ingen med det namnet bakom företaget.

  För övrigt är bolaget bakom bolaget bakom klubben registrerat i England och kan säkert därför ducka för svensk marknadsföringslag.

  Jag har fortsatt att handla men lägger betydligt mindre summor i händerna på den här aktören.

  • Björn Lilja 30 augusti, 2011 den 08:05 #

   Åke är inte bolagets grundare utan operativt ansvarig. Jag har gjort en korrigering av mitt inlägg för att reflektera detta. Tack!

   Har du någon information att delge om bolaget får du gärna göra det här.

   • ratapunktse 30 augusti, 2011 den 08:09 #

    Det dokument jag sammanställt är så pass ”spännande” att jag inte vill lägga ut den till allmän beskådan i nuläget.

   • carina vårdstedt 28 mars, 2012 den 04:12 #

    Ja jag har samma erfarenhet som dig, lång leveranstid, just nu väntar jag på vin som jag beställde i slutet av augusti och september.
    När man ringer får man snäsiga otrevliga svar som om det var fel på en själv när det handlar om att de inte kan leverera som de säger. En gång sa en tjej vid namn Veronica att anledningen till att Bring inte levererade var att de inte fått betalt men så fort de fått det skulle de börja åka ut med vinerna. Det var den 13:e februari.

    Konstigt att de inte har pengar för när man beställer får man ju betala så vart har de tagit vägen.
    Skickar jag e post till kundservice får man det tillbaka med ett standard svar.
    Ja inte är det kul att vara kund till dem inte….

   • Hans Roheden 19 april, 2012 den 02:01 #

    Hej ni alla som liksom jag själv försöker komma till rätta med vinklubbens usla service. Det gäller såväl leveranser – beställde i mitten av september 2011 som brist på kontakt. Man svarar inte på vare sig på mina mail eller telefonsamtal. Jag har vi ett tillfälle fått veta att min order är försenad – precis som om jag inte skulle märka det själv? Det är ju därför jag utan resultat har jagat den s.k. kundtjänsten sedan årsskiftet.

 5. Björn Lilja 2 september, 2011 den 03:42 #

  Uppdatering: Jag har nu fått tillbaka mina pengar från Sydafrikanska vinklubben som de lovade. Ironiskt nog dök också den tre månad försenade leveransen upp också.

  • Olle Thåström 19 september, 2011 den 04:27 #

   Hej Björn, vi tillhör också gruppen ”besvikna”. Leverans väntad i juli. Ointresserad kundtjänst som inte ger besked trots en massa mail. Nu har vi skrivit till ”Åke” eftersom Kundtjänsten i Sverige har lagts ner. Nu väntar vi med spänning på svaret! Skulle vara kul att få vinet, men det låter ju lovande att du har fått pengar tillbaka. Något mer inköp lär det inte bli.
   /Olle

   • Andreas 20 september, 2011 den 01:13 #

    Men bävan kan jag berätta att jag har tre leveranser (beställningar, ordrar) jag väntar på…

    Har ju inte investerat en förmögenhet, men man förväntar sig ju att man får sina grejor.

    Jag har referenser på att detta fungerar gott, men företaget har dock alltid haft problem med att hålla sina estimerade leveranstider. Men kan dock fråga sig hur detta kan vara ett sådant fantastiskt problem, och man ställer sig även frågande till vad det är för transposrtvägar genom afrikas djungler de praktiserar sig av…

    Intressant inlägg. Tack för det.

 6. Lennart Johansson 25 september, 2011 den 02:44 #

  Också jag är besviken.

  Efter 6 månader kom äntligen leveransen men det fattades 5 flaskor. Jag kontaktade omedelbart kundtjänst och begärde antingen leverans av dessa 5 flaskor eller pengarna tillbaka. Den trevliga Daniel skylde på Bring men gav intryck av att göra efterforskningar. Nu har det gått 3 månader och en massa mail med Daniel men inget resultat. Jag är helt enkelt blåst på 500 kr.

  • Olle Thåström 25 september, 2011 den 04:17 #

   Både ”Åke” (=operativt ansvarig för skandinavien) och jag själv har varit i kontakt med Bring som medger att mitt paket kommit till Jönköping men sedan är det spårlöst borta. Bring verkar inte vara någon tillförligtlig partner i distributionen. Nu får vi se om det kan bli pengar eller ”blåsning”.
   /Olle

   • Olle Thåström 2 oktober, 2011 den 06:31 #

    Otroligt men sant! Pengarna har kommit! Det verkar som den ”nya” kundtjänsten i Sydafrika verkligen gör något. Det kanske finns anledning till att ”Daniel” fått lämna sitt uppdrag. Han har nog inte skött sig. Så Lennart, jag tycker du ska göra ett nytt försök att få igen pengarna.
    Men nöjda, nej, det är vi inte det var ju vinet vi ville ha. Nu blir det nog Systemet som får monopol på våra leveranser!

  • Lennart Johansson 2 oktober, 2011 den 10:50 #

   Med hjälp av denna blogg och Google lyckades jag hitta e-mail adresserna till ägarna, Cecilia och Gus (suttit inne för ekonomiska brott bl a), och det dröjde bara någon dag så ringde Gus och beklagade det inträffade. Han förklarade att utvecklingen för klubben gått så fort att de misskött kundtjänsten och reklamationer. Nu är detta åtgärdat enligt honom. Och häromdan kom pengarna.

   • ratapunktse 2 oktober, 2011 den 11:36 #

    Intressant Lennart! Vad jag vet är du den förste som fått direktkontakt med Gus.

 7. Björn 6 oktober, 2011 den 03:30 #

  Nu har klubben varit inne och kommenterat på mitt inlägg. Rätt intressant information: http://franbaren.blogspot.com/2010/10/sydafrikanska-vinklubben-mina.html

 8. We Sell Wine 6 oktober, 2011 den 09:25 #

  Killar
  Vi läser era inlägg på olika bloggar och ställer oss frågan (Sydafrikanska Vinklubben) vad är era problem, ni klagar på att Gus Andersson, ni klarar på att information inte lämnas, med mera, handen på hjärtat vad är ni missnöjda med eller som några säger blivit lurade/blåsta på vad?????
  Sena leveranser, självklar vi som alla andra leverantörer av produkter, speciellt vi som levererar över halva jordklotet råkar ut för förseningar, fartyg som inte avgår enligt tidtabell, lågvatten i Rotterdam, pråmar som inte kommer fram i tid på Tyska kanaler, tullhantering som tar veckor i stället för dagar, lastbilstransporter som blir försenade på grund av dålig planering för chaufför av åkeriägare, ni klagar på Bring Express som tar för lång tid att sortera och skicka beställningar till sina lokala distributionscentral, ni klagar på att Bring Express inte kontaktat er som kund, då många gånger i verkligheten har Bring sökt få kontakt utan resultat och så vidare, frågan är VAD klagar ni egentligen på , ingen har tvingat er att handa på Sydafrikanska Vinklubben, helt enkelt låt bli, och handla era viner där ni känner er trygga.
  Vi på Sydafrikanska Vinklubben i Hermanus Sydafrika arbetar stenhårt för att du som kund skall känna trygghet och få en upplevelse med Sydafrikanska Viner.

  • Claes 1 april, 2012 den 11:23 #

   Hur länge anser ni då det är rimligt att man ska behöva vänta på en utebliven leverans eller ett svar på en förfrågan som avlämnats på det sätt och i den form ni själva begär?
   Är det 3, 6 212 eller ännu fler månader som ska räknas som rimligt innan ni avgjort att en leverans inte kommer att kunna ske och att inbetalt belopp betalas tillbaka? Och innan ni svarar på en hövlig förfrågan?
   Har fått en futtig kreditering på drygt 700 kr (av utestående c:a 6000) p g a en leverans som bekräftats inte kunna ske.
   Men övriga beställningar från augusti månads ”lagerrensning”? Om lagret är rensat och tomtt kommer det väl heller inga fler leveranser av dent beställda sortimentet? Hur kommer man att hantera detta?

 9. We Sell Wine 6 oktober, 2011 den 09:28 #

  Till Lennart
  Vi verkligen beklagar att vår tidigare kundtjänst i Stockholm inte kunde hjälpa dig med de flaskor du saknade. Du kontaktade oss direkt här på huvudkontoret i Sydafrika och din reklamation åtgärdades omgående, i detta fall fick du en direkt återbetalning på de saknade flaskorna i din beställning. Vi tycker det är tråkigt att du säger att du blivit blåst när du fått full återbetalning på de flaskor du reklamerade.

 10. We Sell Wine 6 oktober, 2011 den 09:36 #

  http://www.rata.se/
  Hallo där vem du än är, vi är Sydafrikanska Vinklubben i Sydafrika, du verkar ha ett problem med Gus Andersson ? Varför ringer du inte honom på telefon +27 313 1514 och reder ut eventuella problem du har med honom. Sydafrikanska Vinklubben leverar kvalitetsviner till 1000 tals nöjda kunder över hela Europa och hälsar alla älskare av Sydafrikanska viner välkomna

  • Sten 6 mars, 2012 den 05:38 #

   Hej

   jag är ytterligare en frustrerad ”kamrat” som tidigare varit nöjd. Var gång jag försökt ringa via ert tel nummer på nätet, så har jag bara blivit vidarekopplad till er för att få som svar att någon ska ringa igen och det sker aldrig. Jag är Sten i Lerberget som haft ett antal skriftväxlingar med både Gus o Veronica och jag är allt annat än nöjd kund

 11. We Sell Wine 6 oktober, 2011 den 09:44 #

  Björn, intressant fråga enligt ditt uttalande har du både fått pengar tillbaks på vad du beställt men samtidigt leverans på samma beställda produkt, vad gör du? behåller varorna och pengarna du erhållit eller skickar du tillbaks varorna eller pengarna, eller är det då att du behåller båda, vilket innebär att du fått betalt att ta emot viner gratis från Sydafrikanska Vinklubben, bara en intressant fråga till dig

  • Björn Lilja 9 oktober, 2011 den 07:02 #

   Hej ”We Sell Wine”!

   Tack för att ni kommenterat på inlägget här till slut.

   När jag insåg att jag fick en leverans från Bring så mailade jag direkt er kundtjänst. Svaret jag fick var detta:

   ”Hej Björn.
   Vad skönt att du har fått pengarna, tack för att du meddelar detta.
   Jag tycker vi löser det på det enklaste möjliga sättet. Ta emot vinerna och betrakta dem som en kompensation från vår sida för allt krångel som varit fram och tillbaka. Hoppas de smakar!”

   Detta är anledningen till att jag behöll vinerna (och fick äntligen leverera julklappen!). Annars hade jag omedelbart skickat tillbaka dem.

   Ni undrar vad det är som ”är vårt problem”. Jag tycker ni ni ska läsa blogginlägget här ovan en gång till. Vinerna kom inte fram på månader, det var strul i beställningen, svar från kundtjänst saknades och slutligen så får jag en utskällning per mail av Åke. Tycker ni det är konstigt att man blir upprörd? Det är i så fall exakt samma attityd som jag fick i svaret av Åke.

   • Costumer Relation 11 oktober, 2011 den 07:57 #

    Hej Björn
    Bra att vår kundtjänst kompenserade dig för att fått vänta på din beställning, Vi har flyttat vår kundtjänst till Huvudkontoret i Sydafrika med Robin och från 3 november Veronica på plats här i Sydafrika för att optimera informationen till våra kunder och dels för att ta bort risken med dålig intern information (som uppenbart har hänt i detta fallet). Vi har även vår engelsk talande kundtjänst tillgänglig i framför allt e-mail kontakt, då använda sig av Google översätt, Att du var missnöjd med Åke och hans svar kan vi bara beklaga, vi kan garantera detta är inte företagets policy, tvärt om. Personaländringar är gjorda i frågan och vi hoppas att du i framtiden skall kunna känna trygghet och glädje med att handla Sydafrikanska Viner från Sydafrikanska Vinklubben. Än en gång vi ber om ursäkt för strulet i frågan och ber dig kontakta Costumer Relation på e-mail info@wesellwine.co.za om du har några frågor.

   • Björn Lilja 11 oktober, 2011 den 10:39 #

    Hej ”Costumer Relation”!

    Tack så mycket. Det där var precis den typen av svar jag efterlyste. Det uppskattas!

    Det verkar som ni försöker ta kundtjänst på allvar vilket förhoppningsvis gör att det här blogginlägget inte behövs framöver.

 12. ratapunktse 10 oktober, 2011 den 07:35 #

  Hej ”We Sell Wine”!

  Om jag trott att det hjälpte mig att få tillbaka några pengar så hade jag naturligtvis kontaktat Gus. Frågan det gäller är gammal och utagerad, men händelsen påverkar mig i förtroendefrågan. Jag behöver inte förklara mig här, men kanske Gus skulle träda fram och berätta sin historia och beskriva sina framtida planer för att öka trovärdigheten.

  /Janne

  • Olle Thåström 12 oktober, 2011 den 04:05 #

   Jag rådfrågade för en tid sedan lokal konsumentvägledare om hur man skulle göra för att få pengar tillbaka. Rådet var värdelöst (och jag har alltså fått pengarna) men dom föreslog att Tullen har beslagtagit varorna p.g.a. att svensk alkoholskatt inte erlagts. År något olagligt i denna verksamhet? Eller är det jag som inte i vederbörlig ordning inte anmält importen?

 13. Katarina 16 november, 2011 den 02:39 #

  Tack jag kan inte mer än instämma i din blogg!!
  Jag började på samma vis och första leveransen fungerade smärtfritt och finfina viner.
  Men den andra beställningen har jag inte fått fulla kvoten av ÄN och då har vi passerat 6 månader.
  Nu har jag beställt en tredje gång och skrivit ett otalt gånger till kundtjänst.
  Så visst blir man irriterad. Händer ingenting nu före jul då vet jag inte vad jag ska ta mej till. Men jag instämmer att jag kommer inte att rekomendera dessa!!!!
  Katarina .O LJUSDAL

  • Costumer Relation 24 november, 2011 den 08:57 #

   Hej Katarina
   Kan skicka ett email till oss på Customer Relation adress info@wesellwine.co.za så skall vi omgående reda ut var dina saknade viner finns.
   Customer Relation
   We Sell Wine

   • Mats 7 mars, 2012 den 07:30 #

    Jag har sänt ett flertal email till info@wesellwine.co.za utan att de svarat. Jag blev lovad att få pengar tillbaka för restade viner. Det tog ett tag men sen kom pengarna. De blev dock insatta på mitt konto i klubben så att jag kan använda dem till att beställa mer vin. Jag har ända från början önskat att få tillbaka pengarna på mitt bank konto. Vi får se hur det blir med det. Frustrerande att de inte ens svarar.

   • Katarina Olinder 7 mars, 2012 den 09:11 #

    Tänk helt otroligt nog fick jag mina viner nu ÄNTLIGEN till slut, Tack för sista leveransen!! Nu är jag glad att min leverans är klar ,vem nu det s.k felet är??? Hanteringen kan man verkligen säga allt om, Inga besked, bort förklaringar, inga krediteringar m,m för att lösa beställningen eller ersätta vara m,m
    Jag är glad att jag fått mina beställningar och tror fullt ut att jag kommer vara nöjd!
    Men fler order av mej får dom inte.
    Jag vill varna övriga fortfarande för leverans tid som utlovas på sidan IDAG det kan INTE stämma.
    Nöjd och tackar för mej!
    /Katarina Ljusdal

 14. Sydafrikanska Vinklubben 22 november, 2011 den 07:03 #

  Sydafrikanska Vinklubben beklagar de förseningar av våra leveranser som sker till Sverige just nu på följande grunder:
  Onsdagen den 10 november gick IOGT in med en polisanmälan av 10 företag som bedriver näthandel med alkohol.
  Den 12 november kom det till vår kännedom att så hade skett och att Sydafrikanska Vinklubben INTE är ett av de företag som föreligger i denna anmälan då vi uppfyller de krav som ställs på företag inom denna nisch.
  IOGT tar bland annat upp frågan kring hur internetföretagen kan säkerställa att mottagaren av leverans bestående av alkohol uppfyller ålderskravet enligt alkohollagen.
  Det är en fråga som vidarebefordrats till vår transportör i Sverige och deras ledning och vi har fått garantier för att ålderskontroll sker INNAN deras personal överlämnar försändelserna.

 15. Olle Thåström 2 december, 2011 den 04:57 #

  Hej, vill bara lämna en länk till allmän begrundan: http://www.tasteline.com/Dryck/Vin/Vin-fram-till-dorren/.
  Pris vs kvalitet. För min del gjorde jag en beställning för att få ett utökat urval utöver Systemets, i första hand. Priset för denna provning var dessutom attraktivt. Tyvärr ”sket” det sig med leveransen.
  Någon som har fått sina varor och kan yttra sig om prisvärdhet?

  • ratapunktse 3 december, 2011 den 09:09 #

   Om man handlar på vecko- och helgerbjudanden så tycker jag att man kan hitta mycket prisvärda viner.

 16. Christer 15 december, 2011 den 09:24 #

  Jag kan inte rekommendera någon att anlita Sydafrikanska Vinklubben.Jag skulle fått en leverans i början på november vilken inte kom alls. Då fick jag ett mail att leveransen skulle krediteras och bara jag skickade in mina bankuppgifter så skulle jag få mina pengar tillbaka. Efter det svarar ingen på mina mail och några pengar har jag naturligtvis inte fått. Oseriösa? Utan tvekan. Efter att ha kontaktat min bank så ska dom undersöka om det finns fler fall med samma företag och reklamera köpet.

 17. Janne 22 december, 2011 den 07:59 #

  Jag som kände att detta var lite intressant. Kan säga att det intresset har svalnat rejält efter detta

  • Bertil Eklund 29 december, 2011 den 02:24 #

   Hej!

   Till Sydafrikanska Vinklubben.

   Har fortfarande inte fått krediteringen från 21 November.
   Och naturligtvis inga viner eller pengar från senare datum!

   Mvh, Bertil

 18. soprud 28 december, 2011 den 12:30 #

  Hej!
  Jag har gjort 14 beställningar från Sydafrikanska vinklubben (hittills) och vi är verkligen jättenöjda med vinerna vi har fått.
  Vi har haft problem med en leverans, den lyckades försvinna två gånger men tredje gången den skickades kom den fram!
  Nu har ju leveransinformationen förbättrats betydligt på hemsidan och bara man inte har någon brådska så brukar ju vinerna dyka upp till slut – och de är värda att vänta på!

  • Bertil Eklund 29 december, 2011 den 08:20 #

   Hej!

   Har nu fått ett nytt löfte om leverans av viner och kreditering!

   Skulle gärna handla mer om detta funkar.

   Tycker deras koncept är mycket bra och med deras nya kundtjänst och sida önskar jag dem lycka till!

   Mvh, Bertil

   • Bertil Eklund 3 januari, 2012 den 03:51 #

    Hej!

    Har nu gått en och en halv månad sedan jag lovades en kreditering av ett 10-tal viner från Mars, April och Majleveranserna.

    Undrar hur länge de tycker att det är rimligt att vänta?

    Christer, har du fått dina Pengar?

    Mvh, Bertil

   • Christer. 3 januari, 2012 den 04:08 #

    Hej Bertil. Jag fick en återbetalning från Pay Nova för ett par dagar sedan. Det tog alltså en dryg månad efter utlovat datum. Känns som det är många som råkat värre ut än jag.

 19. Bertil Eklund 4 januari, 2012 den 06:26 #

  Hej!

  Jag har nu fått betalt för olevererade viner framtill 4 sep!

  Stort tack till SA och lycka till med er nya leverantör!

  Mvh, Bertil

 20. Lisa 9 januari, 2012 den 07:46 #

  Har beställt vin från Sydafrikanska Vinklubben vid tre tillfällen 2011, maj, juni och juli. Fick i höstas, efter ett par månaders försening leverans 1 och halva 2:an. Fick dock ingen information att det bara var en halv leverans. Väntar nu på leverans av andra halvan av 2:an och hela den tredje. Har mailat och fått svar att hemsidan uppdateras, på vad kan man undra – ingen information ändras, bara datum de själv är inne. Ringde den 23 december och pratade med Robin som säger att de inte betalat alla sina fakturor till Bring därav förseningar. Lite märkligt då jag som kund måste betala innan jag kan avsluta min beställning. Har klubben ekonomiska bekymmer?? Har beställt på andra internet sidor och det har aldrig varit strul. Kan tyvärr inte rekommendera denna klubb och väntar nu bara på mina viner så jag kan kliva ur klubben. Synd på så goda viner…

 21. ratapunktse 10 januari, 2012 den 10:22 #

  Jag vet inte om det finns ett behov, men jag öppnade ett gratisforum för att slippa att nyttja bloggar som diskussionsforum. Välkomna om ni vill!

  /Janne

  http://ratapunktse.forum24.se/ratapunktse-forum-1.html

  • Bertil Eklund 10 januari, 2012 den 10:14 #

   Hej!

   Tack för det!

   Kanske fler kan vädra sina synpunkter och erfarenheter där!

   Mvh, Bertil

 22. ratapunktse 28 januari, 2012 den 11:29 #

  http://rata.se/2012/01/28/sydafrikanska-vinklubben-fagel-eller-fisk/

  /Janne

 23. Katarina Olinder 2 februari, 2012 den 03:09 #

  Hejsan
  Jag skrev för en tid sedan om min uteblivna leverans.
  Nu ska dom efter mycket om och men kreditera mej så jag får pengarna tillbaka.
  Men har också en leverans att vänta som skulle kommit innan Julen 2011.
  Började att påtala min besvikelse för 3 månader sedan till kundtjänst.
  Påtalade min kreditering igen en månad senare och leverans.
  Fick då svar att krediteringen tog tid och att leveransen va på väg.
  KOntaktade kundtjänst igen och får besked att man inte hunnit jobba igenom krediteringarna och haft strul med BRING som levrantör pga en utebliven faktura.
  Nu lessnade jag till och skev ganska hårt brev att nu fick dom väl ändå skärpa sej, krediteringen ville jag få fixad direkt och kunde man inte leverera min sista beställning så ska även den krediteras.
  Och att jag inte fått svar lika snabbt vilket jag indikerar som nonchalans.
  Nu kom ett syrligt svar att jag måste gå in på deras hemsida för att få en KÖLAPP i mitt ärende???Jag har inga större summor att kräva ca 2000 kr men att det ska först väntas i ett halvår på leveranserna och sen inte få tillbaka pengarna pga deras shabbel utan tydligen ska det ta lika lång tid???Jag vet inte hur jag ska bete mej nu för nu är måttet rågat.
  MVH Katarina Ljusdal

  • Björn Lilja 3 februari, 2012 den 09:24 #

   Extremt tråkigt att höra. Det här är ett bolag som inte förtjänar sina kunder, helt klart 😦

   Anmäl dem till konsumentverket?

   • Costumer Service 3 februari, 2012 den 01:24 #

    Hej Björn
    Sydafrikanska Vinklubben i Sverige har under andra halvåret 2011 haft leveransproblem som har informerats på vår hemsida på vår Facebook, Twitter och länkar i vårt veckovis nyhetsbrev och självklart via vår kundtjänst. För att kunna ge snabbaste information om förfrågningar har vi infört ett Ticketsystem på vår hemsida som underlättar för kunden och vår kundtjänst att snabbt kunna återkomma med information. Om kunder väljer att inte använda de funktioner som vi felciterar på vår hemsida för att underlätta information beklagar vi de fördröjningar som då uppstår.
    Sydafrikanska Vinklubben följer de regler och rekommendationer olika myndigheter och organisationer har om informationsflöde och vi informerar löpande på både hemsida, Facebook och Twitter samt nyhetsbrev 3 gånger i veckan med länkar till vår Facebook och Twitter till alla registrerade kunder. Vi är ytterst tacksamma om du har förslag hur vi kan utöka vårt informationsflöde mer än ovan angivna sätt, både i leveransfrågor som övrig information
    Vi beklagar och har full förståelse för den irritation som uppstår vid leveransförseningarna under hösten 2011, alla medarbetare i vårt företag arbetar väldigt fokuserat för att åtgärda de förseningar i leveranser som skett.

  • Costumer Service 3 februari, 2012 den 12:53 #

   Hej Katarina
   Vi har kontrollerat loggen på kundtjänst och din order 18992 är en flaska Merwida Brut som skall krediteras om 70 kronor Costumer Service kommer kontrollera kommande vecka att 70 kronor betalas till ditt Handelsbank konto.
   Angående den leverans du väntar på är denna under distribution i Sverige i enlighet med den leveransinformation som finns på vår hemsida under rubriken leveransinformation, vad vi ser i kundloggen är detta en information du erhållit av kundtjänst i din tidigare kontakt.
   Vi passar på att påminna om informationen som finns på vår hemsida om leveransförfrågningar
   ”Vi ber våra kunder som har förfrågningar på leveranser eller restnoterade viner att logga in och via Mina sidor skapa en Ticket på den order som avses och inte skicka ett email då kundtjänst inte hinner med att svara på mail avseende leveranser”

   • Katarina Olinder 3 februari, 2012 den 02:04 #

    Tack för det svaret.
    Dock ska jag rätta uppgifterna där. Order nr du uppger är INTE bara på en flaska.
    Jag fick den levererad men INTE resten!!!!Så det är mer än 70 kr jag ska få tillbaka.
    /Katarina

 24. per 8 februari, 2012 den 08:56 #

  HAr drivit en process för att få tillbaka mina pengar från en utebliven leverans, det har tagit både tid och kraft, idag dök dom upp! Totalt oseriösa i sitt sätt att hantera kunder! ALDRIG MER!

 25. Hans Roheden 9 februari, 2012 den 10:27 #

  Kan hålla med om att vinklubben nu mera mest verkar bestå av att beställa, betala och sedan inte få varken leveranser eller vettig information. Beställde och betalade några lådor 13 augusti 2011 och har fortfarande inte sett till en flaska. Har efter ett antal telefonsamtal till ett call-center och flertal email, fått halvluddigt besked att leveransen är på väg till Jönköping. Detta fick jag veta för snart en månad sedan.
  Jag kommer att varna alla bekanta för att ha med vinklubben att skaffa. Går lika bra att handla på bolaget. Då vet man vad man får och att man har varorna när man behöver dom.

  • Sydafrikansk vin ja! Sydafrikanska Vinklubben NEJ! 14 februari, 2012 den 02:25 #

   Måste verkligen hålla med Hans Roheden. Sydafrikanska Vinklubben borde försvinna från webben då de är så fula i sina företagsmetoder.
   Man ska låna ut sina pengar för deras egna spekulationer (vart alla pengar går kan man fråga sig) då man inte ens då en kreditering av uteblivna varor kan få tillbaka sina pengar i skälig tid . HAR SJÄLV INTE FÅTT TILLBAKA MINA PENGAR ÄN EFTER DRYGA 6 MÅNADER VILKET ÄR FÖR JÄVLIGT!!!
   konsumentombudsmannen borde verkligen bli inkopplade på detta oseriösa företaget

   • ratapunktse 14 februari, 2012 den 04:14 #

    Som jag skrivit på annan plats:

    Det är ju tragiskt att det verkar rasa samman nu. Onekligen så har vi fått hem en hel del trevliga viner, till bra priser. Men ända sedan jag fick hjärtat i halsgropen när jag såg namnet på en av dem som står bakom vinklubben så har jag mer eller mindre sett varje order som en kalkylerad risk. Som några av er kanske läst på annat håll så har jag drabbats av en ekonomisk förlust tidigare p.g.a. denna person. Samtidigt har jag valt att inte publicera den info jag samlat på mig, med förhoppningen att personen nu faktiskt har ambitionen att driva en verksamhet med fullt ärliga avsikter.

    Om någon är intresserad av mina efterforskningar så maila gärna på rata.se@gmail.com.

    /Janne

   • Costumer Service 15 februari, 2012 den 08:35 #

    Hej okänd
    Då vi inte vet vem du är har vi lite svårt att hjälpa dig med den information du söker. Vi ber dig skicka ett mail med den order du saknar till info@wesellwine.co.za så återkommer vi på Costumer Service med omgående svar.

   • Sten 6 mars, 2012 den 05:41 #

    Jag har betalt för 24 flaskor och vänta fortfarande på 6 de övriga 18 kan man inte leverera och det fick jag reda på efter 4 månader och på mitt initiativ. Mellanskillnaden kan jag glädjas åt att få lägga ytterligare en order och vänta ytterligare hur många månader.

    KÖP INTE AV SYDAFRIKANSKA VINKLUBBEN

  • Costumer Service 15 februari, 2012 den 08:30 #

   Hej Hans
   Vi har kontrollerat dina beställningar med kundtjänst då det verkar som du inte fått svar enligt önskemål. Din order 29822 är under distribution hos Bring Express om du inte har fått samtal från Bring om leveransdag kommer du få samtal inom de närmaste dagarna. Din order 29823 är krediterad och återbetald till dit kreditkorts konto den 18 december 2011. Din order 32324 från September ankommer till Bring express första veckan April i enlighet med leveransinformationen på vår hemsida.
   Vi ber våra kunder att på vår hemsida under Mina Sidor skapa en ticket på eventuell order som du söker information om.
   Vi hoppas att du har fått ett klargörande på dina frågor.

 26. Olle Thåström 15 februari, 2012 den 04:17 #

  I morse lade jag in en länk till denna blogg på Sydafrikanska Vinklubbens FB-sida som kommentar på ett aktuellt inlägg. Nu är mitt inlägg borta! Och jag kan inte lägga in någon kommentar där alls? Portad? Tyder på öm tå? Eller?

  • Bertil Eklund 15 februari, 2012 den 04:33 #

   Jag har varit portad i en månad, så du är knappast ensam!

   x3

   • Costumer Service 15 februari, 2012 den 04:46 #

    Hej Bertil
    Sydafrikanska Vinklubbens Facebook sida skapades för att Sydafrikanska Vinklubben har som mål att lägga ut information om viner, druvor, vingårdar, viners karaktär och annat som har med vin och vinproduktion i Sydafrika att göra. Även annan, för våra medlemmar viktig information, ska också kunna läggas ut här.
    Nu har det tenderat att blivit en ytterligare kundtjänst och många använder både denna väg och samtidigt också kundtjänst, vilket gör att vi bearbetar samma ärende flera gånger, därav sker en automatisk granskning av inlägg
    Vi tar gärna kritik när vi förtjänar, vilket vi gör då det gäller våra leveranser just nu,Sydafrikanska Vinklubben hänvisar reklamationer, frågor eller annan natur till det ticketsystem som finns under ”Mina sidor” då dessa i första hand bearbetas och besvaras, övriga mail besvaras i andra hand.

  • ratapunktse 15 februari, 2012 den 04:45 #

   Man får inte vara kritisk där inte. Jag har också åkt ut. Det var då jag öppnade detta forum:
   http://ratapunktse.forum24.se/ratapunktse-forum-1.html

   /Janne

   • Costumer Service 15 februari, 2012 den 04:49 #

    Hej Janne
    Sydafrikanska Vinklubbens Facebook sida skapades för att Sydafrikanska Vinklubben har som mål att lägga ut information om viner, druvor, vingårdar, viners karaktär och annat som har med vin och vinproduktion i Sydafrika att göra. Även annan, för våra medlemmar viktig information, ska också kunna läggas ut här.
    Nu har det tenderat att blivit en ytterligare kundtjänst och många använder både denna väg och samtidigt också kundtjänst, vilket gör att vi bearbetar samma ärende flera gånger, därav sker en automatisk granskning av inlägg
    Vi tar gärna kritik när vi förtjänar, vilket vi gör då det gäller våra leveranser just nu,Sydafrikanska Vinklubben hänvisar reklamationer, frågor eller annan natur till det ticketsystem som finns under ”Mina sidor” då dessa i första hand bearbetas och besvaras, övriga mail besvaras i andra hand. Om vi inte misstar oss fick du hjälp med att slå ihop två olika konto som du registrerat på vår hemsida för en tid sedan, eller är det inte samma Janne?

  • Costumer Service 15 februari, 2012 den 04:45 #

   Hej Olle
   Sydafrikanska Vinklubbens Facebook sida skapades för att Sydafrikanska Vinklubben har som mål att lägga ut information om viner, druvor, vingårdar, viners karaktär och annat som har med vin och vinproduktion i Sydafrika att göra. Även annan, för våra medlemmar viktig information, ska också kunna läggas ut här.
   Nu har det tenderat att blivit en ytterligare kundtjänst och många använder både denna väg och samtidigt också kundtjänst, vilket gör att vi bearbetar samma ärende flera gånger, därav sker en automatisk granskning av inlägg
   Vi tar gärna kritik när vi förtjänar, vilket vi gör då det gäller våra leveranser just nu,Sydafrikanska Vinklubben hänvisar reklamationer, frågor eller annan natur till det ticketsystem som finns under ”Mina sidor” då dessa i första hand bearbetas och besvaras, övriga mail besvaras i andra hand.

   • ratapunktse 15 februari, 2012 den 05:07 #

    Bästa ”Kostymer Service”!

    Om ni har så svårt att få tiden att räcka till om ni blir störda på Facebook så kanske ni skulle ta och lägga tiden på att lösa kundernas problem istället för att göra tre likadana inlägg här.

    Och det var tack vare er eminenta kundtjänst i Stockholm som jag plötsligt hade dubbla konton, och ännu mindre koll på mina ordrar än innan. Det påstods att det berodde på dataflytt.

    /Janne

   • Customer Service 15 februari, 2012 den 05:41 #

    Hej Janne
    Sydafrikanska Vinklubbens Facebook sida skapades för att Sydafrikanska Vinklubben har som mål att lägga ut information om viner, druvor, vingårdar, viners karaktär och annat som har med vin och vinproduktion i Sydafrika att göra. Även annan, för våra medlemmar viktig information, ska också kunna läggas ut här.
    Av företaget 26 anställanda är Svensk kundtjänst 4 personer som arbetar heltid med att svara och hjälpa kunder som har försenade leveranser. På grund av de förseningar som drabbade leveranser till Sverige under hösten 2011 är arbetsbelastningen extremt stor för kundtjänst, men vi kan lova dig att samtliga på kundtjänst arbetar betydligt mer än 40 timmar i veckan för att hjälpa våra svenska kunder med leveransinformation, bara så du inte tror att vår kundtjänst skriver inlägg vår svenska facebook sida samtidigt. Detta gör en av våra Sydafrikanska medarbetare på samtliga facebook och twittersidor som Sydafrikanska Vinklubben har i olika länder.
    Vi har kontrollerat dina 45 beställningar som du gjort sedan juni 2010 fram till december 2011, vi kan inte se att det föreligger några problem eller någon obesvard ticket från dig på kundtjänst. Men vad vi förstår från ditt tidigare inlägg är det någon order du inte har kontroll på. Om du går till vår hemsida och under Mina Sidor skapar en ticket på beställningen du inte har kontroll på så kan kundtjänst svara på denna. Du kan även skicka ett mail till oss på Customer Service info@wesellwine.co.za så skall vi vidabefodra din förfågan till kundtjänst.

 27. Tony Ingemarsson 16 februari, 2012 den 11:37 #

  Intressant tråd. Jag har också blivit portad från facebooksidan efter att ha framfört kritik mot det fullständigt befängda bemötandet av kunderna. Har faktiskt blivit utskälld mailledes av ”Åke” så sent som förra veckan så kvar i företaget är han även om det uppges annat i någon av trådarna från Sydafrikanska vinklubben.

  • Costumer Service 16 februari, 2012 den 01:18 #

   Hej Tony
   Vi har kontrollerat den kommunikation som varit mellan dig och Åke på vår Svenska kundtjänst, se nedan. Vi överlåter till läsare att avgöra om du har blivit ”utskälld” av vår kundtjänst, eller det är du som ”skäller” ut vår kundtjänst.

   Hej!
   Har precis talat med Bring än en gång… Enligt uppgift från er skall denna order finnas i Jönköping. Inget av det som ankom i slutet på januari är scannat pga av att ni inte har betalt och sedan har jag en order (29223) som är scannad men som står kvar på grund av bristen på betalning. När kommer detta lösas så att jag får mina viner? Tröttsamt är bara förnamnet…
   Det är fullständigt åt helvete att ni fortsätter att sälja viner och utlovar leveranstider som ni redan när ni lovar dem rimligtvis inser att de inte kommer att hålla. Finns inte begreppet ”vilseledande marknadsföring” i ZA?
   Jag har köpt mina sista viner från er och kommer göra vad jag kan för att informera alla i min bekanskapskrets att Sydafrikanska vinklubben inte är ett seriöst företag!

   Sydafrikanska Vinklubben svarar på din ticket:
   Följande information ligger under ”Klubben Informerar”
   På grund av det stora antal delleveranser som skedde under andra halvåret 2011 överskred vi den kreditlimit vi har på Bring Express i princip varje månad, detta beroende på just beslutet att skicka delleveranser på beställningar istället för att invänta sena viner från vingårdarna.
   Vi har ökat vår fraktvolym, på grund av alla restnoteringar vi tvingats leva med, med ca 30% i Sverige. Detta innebär att vi sedan januari månad förhandlar Bring om att lösa betalningsströmmarna och den kreditnivå som vi har garantier till Bring Express för.
   Vi kommer under februari-mars ha löst dessa frågor till båda parters belåtenhet.
   Rent praktiskt innebär detta att Bring Express på grund av den uppkomna situationen levererar i ett tempo som motsvarar den betalningsvolym vi får tillstånd av Sydafrikanska myndigheter att föra ut utöver den på årsbasis redan beviljade summan. Viktigt i sammanhanget att beakta är att Bring Express kontinuerlig levererar.

   Dina dogmatiska utfall om oseriösitet, anklagelser om att vi inte tänker hålla leveranstider på det vi har som erbjudande nu, vilseledande marknadsföring och så vidare rimmar väl ganska dåligt med den seriösa, öppna och ärliga information vi lämnar så alla kan ta del av den på vår hemsida.
   Utifrån denna information måste det sedan vara upp till var och en att avstå eller att beställa nya orders.
   Som du vet föreligger inget köptvång hos oss, som några av våra branschkolleger har.

   Jag har full förståelse för att det finns ett missnöje, jag har till och med full förståelse för att det hos en del av våra medlemmar finns ett stort missnöjde, dock har vi förtroende hos det stora flertal av våra medlemmar, vilket inte minst vår senaste lagerrea talar om då det gäller beställningsvolymen.
   Jag anser dock att man som missnöjd medlem kanske måste väga sina ord lite och inte fara ut i rent förtal och osanna uppgifter som jag läser att du gör.

   Vi har vid ett stort antal tillfällen bett om ursäkt för de förseningar som uppstått, vi har dessutom under en längre tid angivit orsaker och verkan, detta kallar inte jag för oseriöst.
   Av de 11 order du har beställt har du erhållit 9 och vänta på 2 så kanske vi redan har bevisat att vi inte är oseriösa utan just nu lider av det faktum som vi öppet redovisar. Eller vad tycket du?

   Jag ber om ursäkt att du är en av de drabbade för detta uppkomna problem och både Bring och vi jobbar för högtryck för att återigen öka tempot i distributionen i Sverige.
   Från Sydafrika sänder vi på i samma takt som vi alltid gjort.

   Med Vänliga Hälsningar

   Åke Andersson

   • Tony Ingemarsson 17 februari, 2012 den 09:50 #

    Det som är intressant är att det inte redovisades öppet förrän flera månader efter att problemen uppstod. I en månad har jag fått svaret att min senaste order skulle finnas med bland det som står och väntar på att bli inscannat i Jönköping för att igår få veta att min order ännu inte är i Sverige… Bristen på ordning är total och detta till trots så anklagas man för förtal när man beskriver det man råkar ut för och vilka konsekvenser företagets brist på ordning leder till för mig som kund.

    Det jag avsåg i min skrivning när det gäller att man utlovar leveranstider som man redan när man skriver dem inte kommer stämma gäller det faktum att man anger planerad till leverans till SVERIGE… inte till mig som kund. Något som det idag skiljer si så där två månader på… Det är då rimligtvis en helt orelavant att informera om när vinerna når Jönköping om de sedan fastnar där…

 28. Britt-Mari Erlandsson 17 februari, 2012 den 12:40 #

  Jag har ringt, jag har skickar mail, jag har skickat in ”ticket” . Talat med Robin och Veronica som varje gång har lovat att pengar skall skickas tillbaka på de tre leveranser som jag betalade för förra året i juli och augusti. En av leveranserna är en prenumeration som man har tagit bort från sitt sortiment men man skickar ändå inte tillbaka pengarna. Vad är det som förväntas att jag skall göra för att få tillbaka min pengar?
  Kan jag få ett svar på det från Costumer Service. Måste jag vända mig till PLUS för att försöka få dem intresserade av att ta upp ert företag det är ju uppenbart att ni ”lånar” pengar från era kunder utan att betala tillbaka till dem.
  Hälsningar Britt-Mari

 29. Peter 20 februari, 2012 den 01:21 #

  Intressant det här….Var just i kontakt med Bring express operations team för att fråga om dom har nån idé om när vinet som kommit till deras lager den 23 januari skall börja distribueras ?? Det kom inget vin den 23 januari. Det enda vin dom har där nu ankom i december……..
  Uppenbarligen ljuger Sydafrikanska vinklubben med i stort sett all info på deras hemsida

  • Britt-Mari Erlandsson 20 februari, 2012 den 02:56 #

   Det är ju helt uppenbart att de inte kommer att skicka ut kreditar eller levera viner. Finns det inget vi kan göra tillsamman för att ställa dem till svars. Är det någon mer än jag som tycker att vi kontaktar tex Plus och hör om de vill göra något. Eller finns det något annat att göra? Kan man göra en polis anmälan?
   Britt-Mari

   • Janne 20 februari, 2012 den 03:00 #

    Jag har skrivit till Konsument Europa för att se om det finns någon väg att komma fram. Det är ju inte ett svenskt företag vi har att göra med. I bästa fall är det ett engelsk bolag som är vår ekonomiska motpart.

    Om/när jag får svar så lägger jag upp det på: http://ratapunktse.forum24.se/ratapunktse-forum-1.html under Juridiska Aspekter

 30. Peter 21 februari, 2012 den 11:34 #

  Jag har faktiskt ingen förståelse för kundservice argument alls !! Vi lånar ut våra pengar till dom, räntefritt. Sen har dom inget ansvar alls längre, verkar det som. Dom klarar inte av atgt leverera, dom ljuger om leverenser etc………
  Jag har i alla fall lärt mig läxan att inte beställa mer.
  Plus kan ju vara ett bra alternativ, då blir folk medvetna om vilka skojare vi har att göra med

  • Janne 21 februari, 2012 den 11:40 #

   Alla vägar kan ju vara värda att testa! Någon som tar på sig att skriva till Plus?

   /Janne

   • Olle Thåström 21 februari, 2012 den 12:58 #

    För er kännedom. Jag har tidigare lagt in ett ”tips” på Plus’ hemsida på SVT om att dom kanske kunde läsa inläggen på denna blog. Men det ger kanske annan effekt att någon som är drabbad direkt skriver.

   • Costumer Service 21 februari, 2012 den 01:34 #

    Hel Olle
    Vi har undersökt din order 20524 med Bring Express och det visar sig att denna beställning är inskannad på Brings terminal i Jönköping 20 juni 2011 och därefter har Bring inget spår efter försändelsen, Vi har tagit upp detta med högsta ledning på Bring Express då likande händelser har uppstått ett antal gånger under de senaste åren. Vi har från Brings ledning fått information att detta skall utredas inom Bring och vi har blivit lovande information snarast. Om det visar sig att Bring Express har ”tappat bort” din beställning kommer vi omgående att återbetala denna till dig. Vi verkligen beklagar händelsen men tyvärr händer det att leveranser försvinner i transport kedjan.

  • Costumer Service 21 februari, 2012 den 01:37 #

   Hej Peter
   Vi beklagar att vi inte kan tillgodose dina önskemål på de tre beställningar du har hos Sydafrikanska Vinklubben. Vi har idag krediterat dessa tre beställningar till dig och omdirigerat vinerna. I din e-post inbox har du kvittenser på återbetalning på order 50555, 32130, 31743.

   • Britt-Mari Erlandsson 21 februari, 2012 den 02:31 #

    Hej Costumer Service
    Jag är glad å Olles och Peters vägnar att det nu har ordnat sig med deras återbetalningar.
    Men undrar nu vad ni kommer att göra för mig. Prenumeration finns ju inte kvar i sortimentet varför har ni inte betalt ut den när ni själva har sagt att den inte finns?
    skickade ett mail igen för några dagar sen igen och har inte fått något svar
    /Britt-Mari

    Hälsningar Britt-Mari

 31. Peter 21 februari, 2012 den 02:26 #

  Ja, det är ju ett sätt att lösa problemet på. Ett annat är ju att vara ärlig mot kunderna från början. Varför säger Ni att vinet finns i Jönköping hos Bring express, när det inte är sant. Bring säger ju att det senaste vinet ankom i december !!!!!
  Tack för pengarna. Finns på mitt konto nu ser jag

 32. Peter 21 februari, 2012 den 03:05 #

  Customer service !!!! Se nu till att betala tillbaka Britt-Maries pengar också

 33. Per 22 februari, 2012 den 01:18 #

  Japp – oxå blivit portad från FB. De gillar tydligen inte att man har synpkter på deras bristfälliga rutiner och kundvård. Väntar på leverans från lagerrensningen och kreditering av en tredjedel(!) av beställningen.

 34. ratapunktse 22 februari, 2012 den 02:41 #

  Ett par nya inlägg på forumet:

  http://ratapunktse.forum24.se/ratapunktse-post-71.html#71

  http://ratapunktse.forum24.se/ratapunktse-post-72.html#72

  /Janne

 35. Peter 22 februari, 2012 den 03:11 #

  Klagar man för mycket är man inte önskvärd……..Då får man tillbaka sina pengar omgående. Märk väl alla här att det inte finns nåt vin i Jönköping som dom säger. Enligt Bring express kom det senaste vinet dit i december. Man kan ju undra var vinet finns och varför sydafrikanska vinklubbe ljuger ??

  • Katarina Olinder 22 februari, 2012 den 08:14 #

   JA du nu har jag fått min sista leverans av viner men inte några pengar för FÖRRA gången som man inte levererade! Då pratar vi ca 8 månader sen och jag har blivit lovad gång på gång att min kreditering skulle behandlas och komma snarast. Jag tvívlar mer å mer på att jag får tillbaka dom slantarna.Suck det e förbannat jobbigt att tjata sej till det som ska vara rätt.

   /Katarina Ljusdal

   • Costumer Service 23 februari, 2012 den 08:23 #

    Hej Katarina
    Återkommer i ditt ärende av order 18992. Vid kontroll med Bring visar det sig att denna låda är inskannad har stått i ”ett hörn” i Jönköping sedan 31/5 med andra ord i 8 månader och ingen på Bring har reagerat. Bring skall enligt dagens information levererat denna beställning till dig 13 februari.
    Vi beklagar händelsen med tyvärr händer att beställningar försvinner i Brings system även om dessa har registrerats på Brings terminal i Jönköping.

   • Katarina Olinder 23 februari, 2012 den 11:50 #

    Jag hoppas på ett samtal från Bring då men den leveransen! Inväntar nån form av information i alla fall. Tack så länge.
    /Katarina ljusdal

   • Costumer Service 23 februari, 2012 den 12:20 #

    Hej Katarina
    Vi har dubbel kontrollerat med Bring Express och den 13 februari kvitterades sändningen på din adress enligt id kontrollen av en person med 69– — i börja på personnumret

   • Katarina Olinder 23 februari, 2012 den 01:31 #

    OKej?? Nu blir jag konfunderad?? Är det min beställning 18 992 alltså??
    Den eftrelysta som påstods ligga i jönköping.

    Den sista beställningen är då ???Och kommer när då???

    /Katarina Ljusdal

 36. Kallekillen 23 februari, 2012 den 10:41 #

  Enligt leverensinformationen har man skrivit fel datum på leverens till Jönköping. HA HA HA. Det kommer man på nu först när det uppdagats att man ljugit.
  Jag får inte längre vara medlem !!!

 37. Marten 26 februari, 2012 den 01:08 #

  Jag beställde vin tidig vår för lev i juni, hälften kom i september. Andra hälften har jag inte sett röken av. Inte heller den återbetalning som vi begärde. Nästa steg är att stämma dem.

 38. Britt-Mari Erlandsson 28 februari, 2012 den 03:10 #

  I början fick jag svar från Kundtjänst när jag skickade ticket eller mail nu har man slutat att svara
  Order 41072 betaldes den 12 juli 2011 6 flaskor, har fått två st flaskor ingen återbetalning
  Order 43613 vinprenumeration bet den 25 aug 2011 man säger att produkten inte finns den har upphört men ingen återbetalning har gjorts
  Order 44522 betaldes den 29 aug 2011 12 flaskor ingen flaska har levererats, jag har blivit lovad återbetalningen både per mail och på telefon men ingen återbetalningen har gjorts.
  Detta är ju så oförskämt att jag naturligtvis inte kommer att kunna släppa det här. Håller på och funderar på om jag skall vända mig till en tidning eller programmet PLUS. Samt kontakta Polisen, såg på ett TV program att det finns en speciell enhet som sysslar med affärer på internet.

  • Roger Timelin 1 mars, 2012 den 12:32 #

   Har en order som heter 30911. Den skulle enligt Robin på kundtjänst finnas i Jönköping för inscanning 11/1. Ett leveransbesked daterat i förra veckan och skickat av Veronica sa att vinet just ankommit till Jönköping. Vem är det som ljuger för mig? Idag har jag pratat med Bring i Västberga och fått reda på att vinet troligen ligger på terminalen, men att man inte rör pallarna förrän transporten är betald!!
   Får inga svar från klubben varken på mejl eller ticket
   // Roger Timelin

  • Viktor 6 mars, 2012 den 12:11 #

   Hej

   Jag är med dig i denna procces om du ska ta det vidare. Har funderat på att på något sätt anmäla dom….

 39. Britt-Mari Erlandsson 5 mars, 2012 den 01:28 #

  Har nu fått tillbaka pengar på en av mina ordar (av tre), den så kallade vinprenumerationen som inte finns.
  Fick även meddelande att en av den andra ordern också skulle vara återbetald fast de pengarna kan jag inte se att de är återbetalde.
  Men nu har man öppnat ett så kallat ”vinkonto” till mig, jag fick ett mail där man skriver ”Du kan använda din balans på ditt Vinkonto som betalning när du beställer nästa gång.”
  Har någon av er andra också fått meddelande om att man har öppnat ”vinkonto” till er?
  Hälsningar Britt-Mari

 40. Viktor 6 mars, 2012 den 12:07 #

  Hej

  Jag har oxå fått ett sk vinkonto. Har mailat sav och frågat om man kan ta ut pengarna därifrån?
  Var lovad åtebetalning på bankkonto i nov för varor som fattades på min order från juni! och efter 8 mail från mig och bristande svar från kundtjänst fick jag det som svar.

  Har gjort en order i december och det leverans datumet är nu flyttat till (som det står på hemsidan) April-Maj. Ska bli intressant att se om det funkar denna gång.
  Har totalt nu beställt vin 4 ggr, och hittills har alla ordrar varit minst 2 månader sena. Tröttsamt!!!!

  Vill verkligen att denna klubb ska fungera bra men efter så mycket skit på vägen så tvekar jag på att beställa igen.

  Ha en bra dag allihopa!

  //Viktor

 41. Viktor 6 mars, 2012 den 12:09 #

  Hej igen!

  Nån här som har tips på nån annan klubb med samma upplägg på nätet men som fungerar bättre? Behöver just inte vara sydafrikanska viner….

  //Viktor

  • Britt-Mari Erlandsson 6 mars, 2012 den 02:26 #

   Jag har en vinklubb som jag verkligen kan rekommendera. Har handlat från dem under en lång tid och det fungerar klockrent.
   Du får betala ungefär 4 veckor innan och sen får du leveransen. De har direkt kontakt med mindre vin tillverkare och är ett svenskt företag och de som driver det finns i Stockholm. Jag har vid flera tillfällen varit och hämtat vinet vid deras hus (kan kännas skönt att nämna med tanke vad man råkat ut för vad gäller Sydafrikanska Vinklubben) men du kan beställa även om du inte bor i Stockholm men får då betala en frakt avgift. Gå in på den här länken och beställ att du vill ha deras ”kampanjbrev”
   http://www.franskabolaget.com/provningar.html
   de har ingen webbsida som du kan beställa löpande från utan de skickar ut kampanjbreven någon gång per månad.
   Britt-Mari

 42. Britt-Mari Erlandsson 6 mars, 2012 den 02:32 #

  Jag har naturligtvis ångrat mig att jag inte har fortsatt att köpa från
  http://www.franskabolaget.com/provningar.html
  eftersom de fungerar så bra, glömde att påpeka att de inte har bara franska viner
  En nära bekant rekommenderade Afrikanska Vinklubben därför blev jag nyfiken, de som rekommenderade ångrar sig förstås nu.
  Viktor, jag är gärna med på att anmäla Afrikanska Vinklubben kom gärna med förslag på hur vi ska göra!
  Britt-Mari

  • Janne 6 mars, 2012 den 02:56 #

   Jag väntar på svar i ett ärende som ligger på Konsumentverkets rättsavdelning. Det skulle eventuellt finnas grund för en grupptalan som jag hoppas att de kan driva.

   Maila gärna en intresseanmälan på rata.se@gmail.com

   • Bertil Eklund 6 mars, 2012 den 04:37 #

    Jag fick 21 fl idag!

    Kanske en positiv nyhet som omväxling!

    Det var restade viner från April tom Augusti.

    Kul när det funkar!

    X3

 43. Britt-Mari Erlandsson 7 mars, 2012 den 10:07 #

  Kul X3 att du har fått dina viner, jag gläds å dina vägnar 🙂
  Fast tyvärr har jag tappar allt förtroende för dem.
  Jag har fortfarande bara fått 2 fl av de 20 tal vin jag beställde aug 2011.
  Har fått tillbaka pengar för min vin prenumeration.
  Man säger att man även har satt in pengar för en annan lev men de pengarna har inte kommit in på något konto.
  Och när jag frågar via mail vart de har tagit vägen får jag inget svar.
  Britt-Mari

  • Peter 13 mars, 2012 den 08:22 #

   Britt-Mari !!
   När jag klagade och förmodligen blev för besvärlig tog den inte ens en dag att få tillbaka pengarna. Mina pengar fanns på kontot omgående. Har du inte fått dina pengar inom max tre dagar så har dom inte satt in några. Be att få kvittenser på insättning.
   Sydsafrikanska vinklubben är katastrof !! Jag har fått mina pengar och blivit bortplockad som medlem. Kan alltså inte längre logga in på mina sidor
   Ett oseriöst företag som vi lånar ut pengar till helt utan ränta och/eller leverenser

 44. Hjördis Sellén 6 april, 2012 den 01:30 #

  Jag har varit i kontakt med konsumentvägledaren i kommunen, som säger att detta är bedrägeri och Sydafrikanska vinklubben bör polisanmälas. OM vi är en grupp kan vi dock gå till Konsumentverket. Jag har inte fått mina vinleveranser, den äldsta ordern är från maj 2011. Efter en massa mail, varav jag inte fått något svar på de senaste, tfn-samtal där jag bett att få bli uppringd, men ingen har ringt, så har jag nu ledsnat. I mars 2012 satte de över pengar på mitt vinkonto, ”för att användas som betalning för kommande order”, vilket jag inte alls är intresserad av. Jag vill ha pengarna på mitt privata bankkonto. Är det någon som vill ingå i den grupp som anmäler Sydafrikanska vinklubben till Konsumentverket? Jag kan vara samordnare och göra en anmälan, just nu är vi två som ingår i den gruppen.

  • ratapunktse 9 april, 2012 den 03:38 #

   Jag har redan ett ärende hos Konsumentverket. Jag skall kolla hur det går med det.

   /Janne

   • Hjördis Sellén 9 april, 2012 den 03:59 #

    Bra, jag är tacksam om jag får höra Konsumentverkets synpunkter.//Hjördis

 45. Claudius 8 april, 2012 den 11:03 #

  Fick mina augustileveranser i början av april. Men saknar fortfarande de leveranser jag betalat för under hösten fram till december.
  Så allt hopp är inte ute. Ännu!

 46. Hjördis Sellén 9 april, 2012 den 10:53 #

  Nu kommer jag inte in på mina sidor heller. De har mailat att de överfört totalt 1237 kronor till min vinkonto, varav ett belopp avser en order som inte är min. Det verkar inte vara någon ordning på allting (Alfons Åberg) på detta företag. Jag saknar leverans av 29 flaskor, som jag räknar fram till ett värde på 2.454 kronor, ca hälften av beloppet har de återfört till vinkontont, DÄR JAG INTE VILL HA DEM! Jag tänker inte beställa en flaska till förrän jag fått mina pengar till mitt privata bankkonto. I viss kommunikation med dem, som jag förstår inte skulle ha kommit till min kännedom skriver ÅKE (?) till kundtjänst ”hjälp denna desperata kvinnna”. Och när han upptäcker att jag felaktigt fått mailet skriver han att någon ska ringa upp mig samma dag, 19 mars. Eftersom jag tidigare vid flera tillf bett dem ringa mig eller svara på mina mail, så var mina förhoppningar inte så stora att så skulle ske, inget samtal naturligtvis. Hur orkar Ni, Sydafrikanska vinklubben? Och hur orkar jag?

 47. Hjördis Sellén 9 april, 2012 den 10:58 #

  De erbjudanden om veckans viner som kommer varje helg anger en leveranstid på 3 månader viket gör mig fruktansvärt frustrerad, falsk marknadsföring kan vi säga, till dem som har för avsikt att lägga order och förskottsbetalning till Sydafrikanska Vinklubben! Räkna med att Ni får ligga ute med pengarna i upp till ett år.

 48. spacelord 12 april, 2012 den 09:37 #

  Har äntligen tagit mig ur vinklubben från helvetet.
  Urusel service och en kundtjänst som är ett skämt.
  Väntade på viner i över 6 månader och efter en 20-tal så kallade ”tickets”
  betalades pengarna tillbaka. Rekommenderar inte den här klubben till någon.

  Sydafrikanska viner köps bäst på systemet.

 49. Hjördis Sellén 16 april, 2012 den 05:43 #

  TV-programmet PLUS efterlyste i veckan tips på uppslag till nya program. Kanske ska Sydafrikanska Vinklubben nomineras?

 50. Brinken 29 april, 2012 den 08:01 #

  Hej
  vi saknar också ca 20 flaskor vin från en beställning som gjorde andra veckan i septebmer 2011. Har försökt att kontakt men får inget svar. Nu skrev jag ett nytt mail i deras formulär i kväll för att höra var våra viner befinner sig, om de kanske finns hos Bring. Dock skriver de att de inte har tillräckligt med pengar för att betala Bring i den takt som behövs, vilket gör att Bring inte kör ut.
  skulle vara spännande att höra vad Bring säger

 51. ratapunktse 3 maj, 2012 den 01:30 #

  Jag har börjat att upprätta en lista för de som är intresserade. Det kan vara bra att ha många namn som påtryckning mot Bring och även för att visa Konsumentverket att vi är många.

  Maila på rata.se@gmail.com

  /Janne

 52. Jenny Jurnelius 22 maj, 2012 den 11:49 #

  Hej!
  Jag kan bara instämma med många här. Jag gjorde först en liten beställning som jag fick som utlovat efter 3månader. Därefter så har jag gjort 3st beställningar från sept2011-jan2012 men dessa har jag inte sett röken av. Det går inte att kontakta kundtjänst och på mail svara dom inte!
  Jag kan säga att jag är jävligt missnöjd och undrar hur jag ska gå tillväga. Några av er skriver här att ni fått era pengar tillbaka. Hur gjorde ni då?
  Jag vill ju helst att vinerna kom fram, men jag tvivlar starkt på att de någonsin gör det…

  Jenny Jurnelius

  • Björn Lilja 22 maj, 2012 den 12:15 #

   Hej Jenny!

   Jag fick tillbaka pengarna genom att hota att skriva det här blogginlägget. Men om de inte svarar på mail alls är det förstås svårt. Har du försökt att ringa?

   • Lillemor Norén 30 maj, 2012 den 08:25 #

    Hej!
    Jag har ett antal leveranser från Sydafrikanska som jag inte fått trots att de påstår att varorna ligger hos Bring Express. Har varit i kontakt med Bring idag (30/5) och de får inte betalt av Sydfrikanska för leveranseran därför levererar de inte. Dessutom fick jag reda på att INGA viner till mig fanns hos dem!!! Nu har jag mailat till Sydafrikanska eftersom telefonen är stängd! Detta är ju inte klokt. Jag har begärt mina pengar tillbaka, få se vad som händer.
    Lillemor Norén

    Jag

 53. Boris Leimar 7 juni, 2012 den 12:09 #

  Blev idag uppringd av SEB Kort Master Card, efter att jag först tydligt annulerat de 13 order jag har liggande hos SAVK, och sedan reklamerat till Master Card. SEB betalar tillbaka alla mina gjorda betalningar. Jag hörde på tjejen som ringde att jag var inte ensam i detta ärende. Har du inte reklamerat till kort bolaget ännu är det hög tid.

 54. Michael 6 oktober, 2012 den 01:23 #

  Bara jättebra erfarenheter av klubben, betalning=leverans, aldrig haft så mycket bra viner, blev medlem -09

  • ratapunktse 6 oktober, 2012 den 03:05 #

   Michael!

   Då har du inte drabbats konkursen då?

   /Janne

Trackbacks/Pingbacks

 1. Stefan tipsar – 26 August, 2011 - 26 augusti, 2011

  […] VARNING för Sydafrikanska vinklubben […]

 2. Christians digest for August 27th | Christians lifestream - 27 augusti, 2011

  […] Shared VARNING för Sydafrikanska vinklubben. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: