Cliche Webbhotell – Man får tyvärr vad man betalar för

2 Sep

Ja, man får tyvärr vad man betalar för. Igår fick jag ett mail från Clichehosting att deras servrar kraschat och att min sajt tiidningar.se var en av de som man inte lyckats återställa backup från. Man bad mig använda ”min lokala backup”. Sajten var mitt tävlingsbidrag i SEO-SM som gick av stapeln för ett par år sedan och hade därför flera års innehåll i en wordpressblogg.

Jag mailar tillbaka till detta undermåliga danska webbhotell och förklarar att jag, som 99% av deras kunder, inte har någon aktuell lokal backup. Vilken typ av ersättningeller hjälp kan man tänkas få? Ingen, förklarar supporten sonika med hänvisning till en ansvarsparagraf i avtalet.

Grym kundvård. Beklaga först och be sedan kunden att dra åt helvete. Att frånsäga sig ekonomiskt ansvar i avtal är en sak, det kan nog alla förstå. Att helt lämna kunden helt utan hjälp i en faktisk problemsituation är någon helt annat.

10 svar to “Cliche Webbhotell – Man får tyvärr vad man betalar för”

 1. Emil Stenström 2 september, 2009 den 08:08 #

  Riktigt tråkigt att höra Björn 😦 Men ge inte upp, 1:st line supports uppgift är att sortera bort dom som inte orkar hålla på. Du måste nog skicka kanske 10 mail till innan det händer något. Orkar du?

 2. Stefan 2 september, 2009 den 08:43 #

  Ett långskott, men du ser utt att kunna rädda en hel del av informationen med hjälp av archive.org: http://bit.ly/2AvOt

 3. Jonas Lejon 2 september, 2009 den 08:45 #

  Dålig stil av webbhotellet 😦 Bör man inte testa backuper regelbundet? Jag försöker alltid att hålla egen backup eftersom jag inte litar på webbhotell/vps leverantör etc. Dock så testar jag inte mina backuper vilket gör att det eventuellt kan saknas information den dagen något händer

 4. Mattias Hallström 2 september, 2009 den 09:30 #

  Tyvärr är de billiga webbhotellen sällan att lita på.
  Google cache verkar dock ha mycket av innehållet: http://www.google.se/search?rlz=1C1GGLS_svSE324SE324&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=site:tiidningar.se&num=100

  Tråkigt jobb, men jag skulle nog gått igenom sidorna och sparat texterna så du inte tappar innehållet. Du borde kunna skripta och dra ner alla texterna via google cache om du har ett par timmar över en kväll. Lycka till 🙂

 5. Niklas Olsson 2 september, 2009 den 09:58 #

  Kan vara lite knepigt att plocka sidor scriptat från Google cache dock, den märker ganska snabbt om det är ett script som hämtar sidor och stänger av IP-nummret…

  En lösning kan ju också vara att hämta inläggen genom Google Readers cache om du prenumererat på bloggen själv, vet inte hur länge det sparas där men det mesta brukar finnas…

  Trisst med webbhotellet, ska verkligen se till att få till en sådan där lokal backup själv någon dag…

 6. Björn Lilja 2 september, 2009 den 11:45 #

  Det var inte en livsviktig domän, men ännu en påminnelse om hur fel det kan gå. Finns många bra webbhotell där ute, det här var ett val jag gjorde för flera år sedan för en billig domän. Så det ska inte upprepas.

  Tack för förslag och idéer!

 7. Björn Lilja 2 september, 2009 den 11:56 #

  Nu fick jag ett erbjudande om ett års gratis hosting, en fin fest som jag tyvärr tackar nej till.

 8. Johan / Webbhotell City Network 9 september, 2009 den 05:23 #

  Usch! Finns inget jobbigare. Som ni såg hade One.com en likande sits i Augusti där en stor del av all kunderna, inklusive en vän till mig, förlorade all sin data. Verkar inte som de hanterat det rätt som du säger. Låter också som om deras erbjudande var lite för sent för dig. Det var annars definitivt ett steg i rätt rikning. De kanske inte kan gottgöra dig men de försöker där räcka ut handen.

 9. Henrik L-N 9 oktober, 2009 den 02:30 #

  Dags för http://missnojd.se/ 🙂

 10. Rita 16 november, 2010 den 02:57 #

  Nästa gång beställer du hosting hos ett företag som faktiskt erbjuder backup på dina privata filer, så ska du se att det går mycket bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: