Minientreörenörer och blixtprojekt

4 Nov

Hett i webbloggande Sverige just nu är små blixtprojekt, alltså webbplatser lanserade på minimal tid.

Starten kom i och med lanseringen av skapatillsammans.se, ett projekt som jag i sig inte blev särskillt imponerad av men som trots allt skapades på bara 24 timmar. Vem skulle spinna vidare på detta om inte Ted, som nu skapat 24 Hour Business Camp som går av stapeln i januari.

Allt detta sammanföll mycket lustigt med att Jag, Emil, Jonatan och David på Valtech drog igång OpenWorks, ett forum för att lansera webbprojekt inom loppet av 3 veckor. Vår tidshorisont är alltså lite längre, men syftet är alltså precis som med de kortare blixtprojekten att råda bot på exekveringsproblematiken i entreprenörsskapet genom att tvingas prioritera extremt hårt och hålla motivationen på topp genom att minimera den tid som åtgår för att lansera en webbplats. Inom ramen för OpenWorks fokuserar vi i huvudsak på ett antal kriterier, agil metodik och snabba utvecklingsverktyg för att nå våra projekt- och lanseringsmål.

Självklart är OpenWorks anmälda till 24 Hour Business Camp. Förhoppningsvis har vi då redan hunnit lansera två projekt,  fått upp temo och vana att arbeta tillsammans och därmed kan prestera något riktigt, riktigt bra på 24 timmar!

Ett svar to “Minientreörenörer och blixtprojekt”

  1. Jonas Arnklint 19 november, 2008 den 11:56 #

    Glöm inte mitt 4-timmarsprojekt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: