Adsense minskar annonsernas klickbara yta

17 Nov

Google Adsense vidtar ytterligare åtgärder för att minska antalet ”accidental clicks”, alltså när besökare klickar på en annons av misstag. Detta görs genom att enbart rubrik och URL i varje annons blir klickbar, detta till skillnad mot tidigare då det gick att klicka på hela annonsen.

Inget sägs om hur stora just dessa problem varit, så det är svårt att uttala sig om hur mycket annonsörer missgynnats och hur stor fördel detta eventuellt har varit för publicisterna.

Som tidigare påpekats: Alla förändringar som gör utvecklingen i branchen mer kvalitativ och ”hållbar” är av godo. Men Google: Har ni verkligen inte känt till detta förut!? Så klart man har – den dåliga kvaliteten har bara inte uppmärksammats av tillräckligt många annonsörer tidigare.

Uppdatering: JenSense har en utförlig artikel som diskuterar förändringen: ”Changes to AdSense ad clickable areas means likely lower CTR & eCPM”. Jennifer pekar tydligt på anledningar till varför vi kan förvänta oss en lägre CTR, och därmed lägre inkomster från Google Adsense i framtiden.

2 svar to “Adsense minskar annonsernas klickbara yta”

 1. Patrik Berggren 21 november, 2007 den 10:05 #

  Härligt!

  Har faktiskt inte märkt av någon sänkning av CTR eller eCPM. Faktum är nog att eCPM gått upp ca 5% på en nisch av siterna och en annan är nog ökningen 150% och där är det nog ”smartpricing” som släppt

  /Patrik

 2. Anders G 23 november, 2007 den 08:36 #

  Jag kan tycka att Google är lite nonchalant och oavsett hur stort ett företag blir så ska de aldrig bli nonchalanta.

  Jag tror, precis som du Björn, att Google inte gjort något eftersom det inte uppmärksammats av tillräckligt många annonsörer tidigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: