Steve Ballmer

5 Okt

Kom precis hem från seminariet ”Innovate” som hölls av MSN Sverige på Grand hotell här i Stockholm. Huvudattraktionen var förstås Microsofts VD Steve Ballmer som flera har skrivit om idag (DI, IDG).

Moderator var Pontus Schultz, chefredaktör på Veckan Affärer. Jag har lyssnat på Pontus tidigare när ”framtidens kommunikation” diskuterades hos TS i början av året. Jag var imponerad då och jag är det fortfarande, han är duktig, rolig och har verkligen förstått vad den nya webben är (och inte är). Jobbet som moderator skötte han bra, särskilt när huvudatraktionen plötsligt inte dök upp eftersom han ”sitter i ett möte”. Ja, där satt vi 200 personer (eller så) och moderatorn lyckades elegant dösnacka ihjäl 5 minuter.

Steve Ballmer var ungefär som man kunde förvänta sig: Karismatisk, självsäker, proffsig, och rolig att lyssna på. Precis så där som professionella amerikaner alltså är – dom lyckas vara underhållande utan att egentligen vara särskilt …roliga. Kul var iaf när Steve pratade om sitt konto på Facebook där han konstaterade att ”det finns 16 Steve Ballmer på Facebok, Jag är han som spelar golf och är kompis med Bill”.

Ämnet för dagen var ju digital annonsering. Steve Ballmer tror att inom 10 år är all reklam digital i någon form. Det är ett sånt där påstående som bara kan bli fel, men som ingen kommer hålla honom ansvarig för om just 10 år. Han erkände att Microsoft varit alldeles för långsamma när det gällde sök och sökannonsering men frågade retoriskt om det var någon som ”trodde att all innovation på det området redan var slut?”. Han konstaterade också, helt korrekt, att Googles resultatsida sett nästan likadan ut i 10 års tid samt att 50% (källa?) av alla sökningar inte resulterar i vad man letade efter.

Dagens grymma kille var nog i alla fall Richard Gatarski. Han sade aldrig ”web 2.0” eller ”annonsering 3.0” men han pratade om just det och den killen förstod precis vad det handlar om! Därefter följde en kvinna från Microsoft som främst imponerade med sin hantering av den hostattack hon drabbades av i ca 5 minuter. Mycket proffsigt. Presentationen i sig var tyvärr en PPT-exercis som precis slog huvudet på spiken som exempel på hur den presentationstekniken INTE ska användas. En orgie i statistik och diagram som man ”bara nästan” förstod sig på.

På det hela taget en rolig eftermiddag!

[tags]Steve Ballmer, Innovate, MSN[/tags]

4 svar to “Steve Ballmer”

 1. Richard Gatarski 5 oktober, 2007 den 06:40 #

  Tack Björn, både för det schyssta omdömet och för påpekandet att jag inte nämnde dom två begreppen (öven om jag öste på om sociala medier). Tänke inte på det och nu när du säger det så är det nåt jag skall utveckla (dvs att i rätt sammanhang inte säga dom).

 2. Niklas Olsson 5 oktober, 2007 den 08:03 #

  Det verkar ha varit mycket intressant.

  Ångrar kraftigt att jag inte var framme i tid och ordnade med plats till presentationen!

 3. Björn Lilja 6 oktober, 2007 den 07:36 #

  Richard,

  Det är nog en bra princip! Både som rolig touch på en föreläsning och hälsosamt för debatten.

  Ser fram emot svaren på din blogg (om det nu fanns fler frågor som inte han bli besvarade)

 4. Richard Gatarski 6 oktober, 2007 den 10:14 #

  Niklas, hela mitt gig kommer som webbvideo efter helgen, se http://www.weconverse.com/2007/09/18/2007-10-05-innovate-trender-i-mediekonsumtionen/ där jag också skall besvara frågorna så fort jag får dom (hos eventbyrån just nu).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: