Google lanserar Adsense for Mobile

18 Sep

Har du en webbplats anpassad för mobila plattformar? Grattis, då kan du nu börja tjäna pengar med Adsense for Mobile skriver Google i en pressrelease.

”The mobile device is fast becoming the world’s most popular gateway to information. In fact, there are currently more mobile devices worldwide than personal computers and televisions combined.”

Ersättningsmodellen är den samma som tidigare, du får alltså betalt när en mobil användare klickar vidare till en annons. Ur en publishers perspektiv är det lätt att komma igång, Adsense for Mobile dyker upp som ett fjärde alternativ under ”Adsense Setup” när du skapar nya annonselement. Oklart är dock om annonsörerna får ett nytt val i Adwords, att även annonsera i det mobila nätverket, eller om det blir en integrerad del i det som idag kallas ”innehållsnätverket”, alltså alla webbplatser som visar Adsense.

AdSense_mobile_phone.jpgDet är svårt att värdera betydelsen av denna lansering. Trenden är onekligen, precis som Google skriver i sin pressrelease, att mobilen används allt mer för att surfa med. Utveckling av browsers och kringliggande standarder och också gått i rätt riktning de senaste åren. Fortfarande är mobilt surfande, enligt min högst personliga uppfattning, fortfarande väldigt inriktat på att inhämta specifik information, exempelvis läsa nyheter. Jag tror därför vi behöver se en ytterligare mognad för mobilt surfande innan det blir riktigt hett att annonsera specifikt för den plattformen. Vad tror du?

Igår kunde vi för övrigt läsa att Nokia köpte Enpocket, ett bolag som specialiserat sig just på mobil reklam. Så vi vet ju vad tillverkarna tror på.

[tags]adsense, mobil reklam, reklam, enpocket[/tags]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: