”Vem är intresserad av vad folk tycker?”

4 Sep

Länge var det ju Ines Usmans bevingade ord ”Internet är bara en fluga” som släpades i smutsen. Nu finns det en ny: ”Vem är intresserad av vad folk tycker?

”… Sedan finns det de som använder webbens interaktiva möjligheter väldigt slentrianmässigt. Som läsarkommentarer, till vilken nytta? Vem är intresserad av vad folk tycker? Folk som tycker till har för mycket tid över, skrattar Anna Serner.

Anna Serner som i februari tillträder som vd för Tidningsutgivarna.

Läs mer på Internetworld.

Uppdaterat: Bloggar.se är fantastiskt. Tydligt har Anna uttalat sig i fler frågor avseende modern webb tidigare.
[tags]läsarkommentarer, tidningsutgivarna, anna serner[/tags]

8 svar to “”Vem är intresserad av vad folk tycker?””

 1. Hjalmar 4 september, 2007 den 03:17 #

  Vad har läsarkommentarerna på tex SvD för mervärde? Formatet ger väldigt litet utrymme för diskussion. Oftast är det bara rena flames som postas.

  Di är marginellt bättre, men eftersom artiklarna som postas där är såpass känsliga för falsk information (dvs du äger ericsson b, det ligger i ditt intresse att haussa upp den) blir värdet av de 100% anonyma kommentarerna rätt lågt.

  Det som krävs för en vettig diskussion är rätt mycket tyvärr. Verifierbara användarkonton med feedback (som slashdot), modererad trådad diskussion (som slashdot), moderering av moderatorerna (om de är users, som slashdot).

  Man får helt enkelt installera Slashcode på svd och di 😛

 2. jonas 4 september, 2007 den 05:48 #

  Alla som någon gång läst läsarkommentarerna på en svensk dagstidning (di, expressen, svd t.ex.) inser ju att hon har helt rätt.

 3. Björn Lilja 4 september, 2007 den 07:26 #

  Boys,

  (fan va härligt det hade varit att nååågon gång skrivs ”girls”)

  Det jag reagerar på är inte hennes i många fall befogade kritik mot kommentarer, det är hur hon utrycker sig sedan:

  ”Vem är intresserad av vad folk tycker? Folk som tycker till har för mycket tid över…”

  Hon må skämta – men det är puckat att göra det till en journalist när man jobbar på TU.

 4. Anton 4 september, 2007 den 07:58 #

  Okej, jag jobbar på Primelabs, men visst måste Twingly vara en av de smidigare verktygen för att få relevanta läsarkommentarer på nyhetsartiklar? Som både är självsanerande och fyller ett användarvärde?

  Reagerade starkt på det sista hon sa, precis som du nämner Björn. Väldigt klantigt sagt.

 5. Bengt 4 september, 2007 den 08:20 #

  Du får inte glömma ”Stockholmare är smartare än lantisar”

 6. Karbid 5 september, 2007 den 11:53 #

  Jag är faktiskt väldigt ointresserad av vad folk tycker. Jag är mer intresserad av underbygganden och argument för *varför* folk tycker som dom gör. En verifiering av fakta för att påvisa om deras åsikter har någon förankring i verkligheten eller i kvantifierbara bevis. Och en vidare tankegång och analys av vad de ska eller kan göra med sina åsikter, vad åsikterna har för konsekvenser för samhället, för oss. Det är något som ofta (inte alltid, men förbannat ofta) lyser med sin blatanta frånvaro i både bloggar och läsarkommentarer. Men även i dagspressens artiklar, ledare och krönikor. Det är inte begränsat till Alex Schulman och Ebba von Sydow och Andres Lokko, utan håller på att ta över hela mediesverige, det professionella likväl som det ideella.

  Hjalmars ovanstående idé om verifierbara användarkonton m.m. skulle vara ett steg i rätt riktning. Jag är utless på kukmätningen och pajkastningen som 99% av alla läsarkommentarer består av.

Trackbacks/Pingbacks

 1. TDH » Gammal media-retorik från tillträdande Tidningsutgivarna-VD:n - 4 september, 2007

  […] Via Rund Kvadrat når jag ett utdrag ur Internetworlds kommande intevju med Anna Serner, tillträdande VD för Tidningsutgivarna. Följande dårskap hasplar hon ur sig: – Jag tycker att det finns tidningar som har varit väldigt duktiga på webben. Sedan finns det de som använder webbens interaktiva möjligheter väldigt slentrianmässigt. Som läsarkommentarer, till vilken nytta? Vem är intresserad av vad folk tycker? Folk som tycker till har för mycket tid över, skrattar Anna Serner. […]

 2. Bland politikerna inget nytt | Rund kvadrat - 28 augusti, 2008

  […] och då får man ett härligt citat från någon officiell person som inte tänkt efter. Politikers uttalande om webben är i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: