Mer om direktannonsering

19 Jul

För två veckor sedan nämnde jag mina försök att ta direktkontakt med annonsörer för några av mina nischade webbplatser. I dagarna gjorde jag ett återbesök på den av mig bortglömda bloggen Dosh Dosh.

Dosh Dosh is a blog about ways to make money online. Topics commonly featured on this blog includes professional blogging, affiliate marketing, get-paid-to programs, advertising networks and social media monetization.

Hos Dosh Dosh hittade jag några riktigt utförliga artiklar om just fördelarna med direktannonsering. Jag kan varmt rekomendera följande artiklar:

Artikelförfattaren Maki nämner ett antal fördelar med att direkt ta kontakt med potentiella annonsörer (blandat med mina egna kommentarer):

  • Du kan sätta dina egna annonspriser. Detta är i mitt tycke det som gör det hela värt mödan. Eftersom de stora nätverken ofta tar så mycket emellan har du möjlighet att höja din förtjänst med 25% men ändå lägga dig rejält under det pris som annonsörer skulle få betala om de gick via exempelvis Affiliatenätverken.
  • Du får direktkontakt med annonsörer. Att ha en personlig kontakt med annonsörer ökar era möjlighet att komma överens om ett pris och andra detaljer som passar er båda. Chanserna ökar dessutom för ett långtsiktigt förhållande när annonseringen är lönsam för båda parter.
  • Flexiblare annonslösningar. Sälja en textlänk, en hel text eller en traditionell banner? Kanske låta annonsörer ta över en hel sida på din webbplats? Möjligheterna att skapa en bra lösning som verkligen kan attrahera köpare ökar väsentligt om du tillsammans med annonsören har fria händer att skapa er egen lösning.
  • Fler betalningslösningar. Detta är inte ett särskillt stort problem i Sverige men är en klar fördel om man jobbar mot utländska annonsörer. Du har möjlighet att ta betalt på det sätt som passar dig istället för att behöva anpassa dig till annonsnätverkens krav och begränsningar.
  • Du slipper förtroendesänkande affiliatelänkar. Det börjar komma annonsnätverk som löser detta bra, men det är mycket lättare att integrera reklam med förtroendet i behåll (i takt med att allt fler förstår betydelsen av imp.tradedoubler.com…) om man slipper de fula affiliatelänkarna.

Vilka är nackdelarna? Ja det finns förståss flera:

  • En dispyt kräver mycket kraft. Om du blir oense med din annonsörer så har du plötsligt inte den skyddande muren längre. Ofta handlar det om att kohandla och kompromissa för att alls få sina pengar om man kommer till detta läge.
  • Du måste ha bättre koll. Ofta kräver annonsören mer information om din trafik, besökare och var de kommer ifrån. Samla in den information som finns och bygg en fin presentation i form av en PDF!
  • Det tar tid att hitta annonsörer. Ett problem som inte minst Adopia sliter med. Du måste ha en tydlig nisch och ha mycket stor marknadskunskap för att lyckas. Det är ett hårt arbete och ingen passiv inkomstkälla! (Hey, that should be a good sign…)

[tags]direktannonsering, inkomstkällor, affiliateprogram, marknadsföring[/tags]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: