ICAN ser över möjligheterna till ”name tasting”

17 Jul

Sedo presenterar i sitt senaste nyhetsbrev en i mitt tycke mycket efterlängtad, och självklar, nyhet:

Over the next few months, the Internet Corporation for Assigned Numbers and Names (ICANN) will be researching ”domain tasting” so that it may develop new policies regarding this issue. Domain ”tasting” is a method by which registrants register and park a domain within the 5 day grace period to see if the domain will be profitable. Those domains which are not profitable are dropped. Domain tasting is currently permitted during the five day ”add/grace” period inherent in all domain registrations. ICANN′s Generic Names Supporting Organization (GNSO) recently decided that it would like to establish a small, fact finding group which would research domain name tasting with the purpose of creating a policy that would govern the issue.

Även fast ”hårdare tag” inte nämns explicit så borde den enda rimliga slutsatsen, nu när man tagit tag i frågan, bli att man helt eller delvis tar bort registratorns möjligheter att ”smaka på” domäner.

Name tasting är i mitt tycke helt förkastligt och en bidragande orsak till den förruttnelse vi idag upplever på domänmarknaden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: