Förbjud Aftonbladets kassa ”journalistik”

5 Jul

Äntligen är det någon som på allvar kritiserar den allt mer värdelösa och oetiska löpsedelsjournalistiken som Aftonbladet, och för all del även konkurrenten, bedriver. Janne Josefsson drämmer till Aftonbladet för deras löpsedel idag: ”Fredrik och Filip i skottdrama”. Vad som inte framgår från löpet är att dramat i fråga ägde rum för 11 år sedan.

Jag har alltid irriterat mig något enormt på journalistiken i kvällstidningarna. Det har bara blivit värre med åren och tyvärr behöver vi bara titta söderut eller västerut för att få en försmak om vad som komma skall. Om nu ingen skulle stoppa det…

Att en inte obefintlig del av Sveriges befolkning använder dessa skräptidningar som sin ända källa till ”riktiga nyheter” borde oroa fler än mig. ärligt talat så tycker jag ett löp som det ovan gränsar till ren lögn, för vilseledande och i sammanhanget felaktigt är det ju trots allt.

Tryckfrihet är något vi ska ta på största allvar, gör som jag och bojkotta denna skittidning.

För erkänn, visst surfar du på aftonbladet när du har tråkigt? Nä, läs lite riktiga nyheter [valfritt] istället.
[Via Beta Alfa]

[tags]skit, aftonbladet[/tags]

4 svar to “Förbjud Aftonbladets kassa ”journalistik””

 1. Anton 5 juli, 2007 den 06:55 #

  Jag gillar Svt.se för nyheter. Tillräckligt korta, tillräckligt få och riktigt bra nyheter inom de områden jag är intresserad. Kultur/samhälle och sport är de överlägsna på.

  DN och Svt kommer man långt på. Mina favoriter, både pga design och innehåll. Aftonbladet går jag i princip aldrig in på, om inte för lite humor när man inte har något att göra.

 2. Andreas Bard 5 juli, 2007 den 08:39 #

  Jag håller med dig till fullo Björn och detta har ju hållit på ett bra tag nu.

  //Andreas

 3. Daniel 6 juli, 2007 den 08:03 #

  Jag håller med dig. Kan bli farligt när folk inte inser att mycket som skrivs i dessa sk. tidningar är lögn och överdrifter utan tror på det och tar viktiga beslut baserat på vad de läst där.

 4. Hans 30 juli, 2007 den 08:48 #

  Besläktat med det här är ju att allt fler tidningar satsar på tunna nyheter både på webben och i tryck. Många tycker jag inte är stort bättre än bättre bloggar.

  Bakgrundsinformation, statistik, kontext och korrekthet har man också blivit riktigt dålig på.

  Låt mig också dela med mig av ett skrämmande exempel kring korrekthet ur en grupp av kanske 11 till 12 fall där jag tog kontakt med tidningen.

  En av kvällstidningarna skrev en forsksningsnyhet som handlade om bantning. De fick också en av sina vanliga standard läkare att kommentera resultatet. Grejen var bara att tidningen fullständigt hade fattat forskningen fel till den rena motsatsen.

  Orsaken var är jag nästan säker på att journalisten var dålig på de engelska facktermerna där två likartade begrepp fanns. Jag fick svar efter tio dagar att de skulle fixas. Fyra månader senare fick jag ett e-post om att de nu ändrat det genom att ta bort nyheten.

  Ingen information till läsarnas gavs om felet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: