Inkomstutfall för Juni

4 Jul

Förändring maj-juni
Inkomster, Google Adsense: -17%
Sidvisningar Adsense: -28%
CTR, Adsense: +13%
Antal nya webbplatser: 0

Förändring sedan jan 2007
Inkomster, Google Adsense: +7%
Sidvisningar Adsense: -40%
CTR, Adsense: +14%
Antal nya webbplatser: 3
Kommentar: Total stiltje på utvecklingsfronten och en fortsatt allmän trafikminskning blir resultatet av Juni månad. Att antalet sidvisningar sedan januari har gått ned med hela 40% samtidigt som inkomsterna från Adsense gått upp med 7% förklaras av en fortsatt nedgång/stiltje för mina reserelaterade sidor, samtidigt som andra sidor fortsätter att gå bra.

Kanske mer intressant än ovanstående siffror är det upplägg som jag har på gång med ett resebolag för en av mina nischade webbplatser. Reseguider är ju strålande marknadsplatser på så sätt att de vänder sig till en väldefinierad grupp som direkt eller indirekt är på väg att köpa en resa, eller någon annan relaterad produkt.

Jag har därför vänt mig till ett antal mindre aktörer vars produkter aktivt kommer att rekommenderas och säljas in på webbplatserna, både genom rekomendationer, SEO (länkar) och traditionella banners. Efter som annonsörerna erbjuder passande produkter för just dessa webbplatser så vågar jag påstå att det blir bättre mervärde även för besökarna.

Denna strategi må vara mer ”traditionell” och definitivt ingen passiv inkomstkälla då den kräver införsäljning och viss uppföljning. Dessutom skalar inte modellen riktigt bra för ett stort antal webbplatser inom varierande områden. Jag försöker dock sälja dessa paket på årsbasis vilket minskar behovet av administration.

Yet another way to profit from VRE.

7 svar to “Inkomstutfall för Juni”

 1. Anton 4 juli, 2007 den 11:18 #

  Intressant intressant! Jag är nog den enda som har ökat mina sidvisningar, adsense-inkomster och ctr så hårt senaste två månaderna. Iförsig har jag haft en grym utveckling på nya sajter, men ändå.

  Intressant det där med samarbete med resebolag. Vill gärna höra mer om det sen när ni börjat samarbeta ordentligt, har ju massor sådana sajter jag med (och fler på gång).

 2. Niklas Olsson 6 juli, 2007 den 10:22 #

  Låter helt klart vettigt att leta efter nya sätt att utnyttja sitt sajtnätverk.

  Passiva inkomstkällor och oändlig skalbarhet är områden som håller på att befolkas ganska snabbt och personligen tror jag inte dessa affärsmodeller kommer hålla länge till.

  Att börja vända sig mot mer traditionell affärsverksamhet som erbjuder reella värden till kunden är nog framtidens modell 🙂

  lycka till med detta, och skriv gärna mer om hur det utvecklar sig!

 3. Björn Lilja 7 juli, 2007 den 08:52 #

  ”Passiva inkomstkällor och oändlig skalbarhet är områden som håller på att befolkas ganska snabbt och personligen tror jag inte dessa affärsmodeller kommer hålla länge till.”

  Definiera gärna ”oändlig skalbarhet”.

  Jag har tänkt tanken – vi får se. Att konkurrensen ökar dramatiskt [vart jag än vänder mig ser jag folk bygga ”reseguider”] och att aktörer därmed slås ut är inte samma sak som att affärsmöjligheten försvinner.

  Sökmotorer och affiliate-liknande program är två av de nödvändiga grundstenarna, hur dessa utvecklas tror jag avgör framtiden för ”branschen”.

  Men som sagt, att leta annonsörer på alternativa sätt tror jag också på – vi får se hur det utvecklas.

 4. Webmoney 7 juli, 2007 den 11:32 #

  Jag håller med. Konkurensen kommer att öka inom VRE/Publishers men det betyder som sagt inte att marknaden dör, utan snarare att det blir tuffare konkurrens vilket gynnar ”marknadsledarna” och de som vågar satsa.
  Har tidigare skrivit ett inlägg om några av mina tankar gällande detta.
  http://www.webmoney.se/framtiden-inom-sokmotorsmarknadsforing/

 5. Niklas Olsson 11 juli, 2007 den 01:50 #

  Jag uttryckte mig kanske lite väl drastiskt, låt mig förtydliga vad jag egentligen menade =)

  Självklart är oändlig skalbarhet något otroligt och ett koncept som verkligen ligger framtiden i fatet. Problemet som jag ser det är övertron på att detta kan fungera för alla. Skalbarheten i sig är inget problem, problemet är att den ofta är kopierbar. Inom kort kommer konkurrensen mellan de som erbjuder helautomatiserade tjänster att tjockna rejält. Detta kommer leda till ökad prispress och vi kommer uppleva en ordentlig utgallring av aktörer på marknaden.

  Därför anser jag att det inte kommer räcka med oändlig skalbarhet, man måste även erbjuda något mer unikt, något som förmodligen kommer kräva tid och arbete (ej passiv inkomstkälla).

  Att det gynnar marknadsledarna är betänkansvärt och det kan nog ligga något i det när det gäller saker som googles adwords/adsense nätverk. jag har dock svårt att se att de med störst eget hemsidenätverk kommer ha någon större fördel i framtiden.

  I dag har google egentligen ett trovärdighetsproblem. Deras huvuderbjudande är leverans av relevant information vid sökningar. På samma gång har google ett intresse av att behålla t.ex. MFA sidor i sina listor då detta drar in intäkter även till google. Detta komner inte vara hållbart i längden, googles huvudprodukt är sökningar, tappar dessa i kvalitet kommer folk söka någon annanstans.

  Jag tror att google kommer förändra sin algoritm rejält samtidigt som man inför mer manuell granskning. Genom detta kommer gamla hederliga seo-metoder inte ge samma genomslag i framtiden, ett stort nätverk kommer inte ge de resultat i besökstatistiken det gör idag.

  Framtiden enligt mig är att erbjuda sina besökare unikt väl genomtänkt innehåll.

  Uppskattar din blogg mycket, din med webmoney, och era poster med inkomstutfall är mycket intressanta just med hänsyn till vad som händer i branschen!

  Hoppas jag inte trampar på några tår när jag skriver att jag tvekar på sitenätverk som framtida affärsmodell… =)

  Mer av mina tankar kring detta hittar ni på min egen blogg!

 6. Björn Lilja 19 juli, 2007 den 10:53 #

  Tack Niklas för bra synpunkter! jag tror du har rätt i det mesta.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mer om direktannonsering - 19 juli, 2007

  […] För två veckor sedan nämnde jag mina försök att ta direktkontakt med annonsörer för några av mina nischade webbplatser. I dagarna gjorde jag ett återbesök på den av mig bortglömda bloggen Dosh Dosh. ” Dosh Dosh is a blog about ways to make money online. Topics commonly featured on this blog includes professional blogging, affiliate marketing, get-paid-to programs, advertising networks and social media monetization. “ […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: