”Marginalerna i affiliatenätverken är för höga”

27 Jun

Jag spinner vidare på en artikel i Internetworld från i förrgår. Uppsalaföretaget ADX Group tänker utmana de stora spelarna i affiliatebranchen genom att pressa marginalerna.

” Marginalerna är idag väldigt höga, uppåt 30 procent hos Tradedoubler. Vi vet att det går att sänka dessa marginaler och ändå bedriva en lönsam affär, säger Mikael Pettersson. ”

Att Tradedoubler & Co behåller mycket av intäckterna är ju inget nytt, så därför lät jag bara det hela pasera som en notis. Men när jag idag sprang på ett argt inlägg från Hjalmar (kära läsare, ni får ursäkta språket) så blev det ändå ganska tydligt. Självklart borde det finnas stora möjligheter att göra sina affiliates rikare än 2% av det insålda värdet och ändå göra en bra affär!

Missa inte att klicka på bilden hos Hjalmar så framgår det också vilka program det gäller i det aktuella fallet. Ytterligare en reflektion är, även om det förvisso är intressant att se, att Tradedoubler gör sig själv en otjänst genom att presentera vad den faktiska försäljningssumman är i varje fall.
[tags]affiliateprogram[/tags]

3 svar to “”Marginalerna i affiliatenätverken är för höga””

 1. Joacim 27 juni, 2007 den 10:50 #

  Slutatde även jag när jag gjort odrar för ca 20.000 kr till ett resebolag som gav 800 kr i affiliate, utbetalat blev 400 kr efter avgifter m.m (även detta var TD)

  Adbritage i sverige är ju även det helt meningslöst med tanke på ruskigt dåliga % på sale och skatt+avgifter.

 2. Hjalmar 27 juni, 2007 den 02:22 #

  Resebolag och bokbolag är ju ”kända” offenders, men det är ändå branscher där jag som bekant har jobbat lite. Så jag vet vad jag ger mig in i. Att ett charterföretag har lite taskiga marginaler kan jag ändå köpa, de har många under/över sig i sina led.

  Däremot tex telia, som gör grova vinster på ett sålt abbonnemang, eller jula, siba, ginza som köper in och säljer direkt. De betalar 2-3% på ordervärdet, EN GÅNG, sen får de alldeles gratis marknadsföringen och reoccuring sales. Brrrrr..

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mer om marginaler i Affiliatebranchen - 28 juni, 2007

  […] Igår skrev jag om Hjalmars klagan på dålig avkastning på genererat värde hos Tradedoubler. Och stackars Dan är det ännu mera synd om… Han får bara 1.48% i ersättning från TD. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: