Is the word really flat?

12 Apr

Av flera orsaker befinner sig min hjärna för stunden i Indien. Just nu läser jag ”The World is Flat”, där Thomas L. Friedman talar mycket och varmt om Offshore och hur ”utplattningen av världen” revolutionerar förutsätterna för länder som Indien och Kina att göra affärer med omvärlden på allt mer lika villkor.

Jag har länge fascinerats över hur formerna för detta drastiskt håller på att stöpas om, och dessutom inte alltid till västvärldens fördel.

Av den och ett antal praktiska anledningar befinner sig min hjärna alltså i Indien. Via Rent A Coder, och några andra kanaler, håller jag nämligen på att utforska möjligheterna att genomföra ett mindre/medelstort mjukvaruprojekt i just Indien.

Vad kommer det att kosta, vilka är utmaningarna, och vågar man prova – det är några av frågorna jag ställer mig. Anbuden som kommer in är till synes mycket kvalificerade, men många och långa diskussioner kvarstår innan jag vågar ta steget fullt ut. Därutöver återstår lite finansiering på hemmaplan.

Vart vi landar vet jag ännu inte, men jag hoppas kunna återkomma med fler tankar, och förhoppningsvis även erfarenheter, om att göra affärer i en platt värld!

[tags]the world is flat, offshoring, outsourcing, indien[/tags]

Ett svar to “Is the word really flat?”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Beta Alfa » I korthet. Några notiser. - 12 april, 2007

    […] Rund Kvadrat filosoferar kring att förlägga ett utvecklingsprojekt i Indien. Han ger oss en aptitretare om att vi kan få följa projektets gång. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: