Inkomstutfall för Mars

2 Apr

uppmaning av Per på Webmoney tänkte jag härmed börja sammanställa hur mina affiliate- och webbaserade inkomster utvecklas månad för månad. Jag har tidigare beslutat mig för att inte redovisa kronor och ören men tycker att Pers modell för redovning av den procentuella utvecklingen känns sympatisk.

Jag kommer förutom att redovisa ökningen/minskningen från föregående månad även redovisa utvecklingen jämfört med årets första månad, januari 2007. Detta för att det ska bli lättare att sätta utveckling i perspektiv utan att gå tillbaka till varje enskild post.

Då jag inte riktigt har en bra summering på plats väljer jag denna månad att enbart redovisa Google Adsense. Till nästa gång lovar jag att komplettera med övriga inkomstkällor.

Förändringar februari-mars
Inkomster, Google Adsense: -10%
Sidvisningar Adsense: -16%
CTR, Adsense: -10%
Antal nya webbplatser: 1
Kommentar: Den ganska kraftiga nedgången är väntad och förklaras främst av det kraftiga säsongsberoendet hos mina två största Adsense-webbplatser. Under slutet av månaden har jag lanserat en ny mycket lovande webbplats vars avtryck i statistiken dock ännu är litet. Jag förväntar mig ett fortsatt fall eller nollförändring under April månad, då jag planerar att lansera ytterligare en ny webbplats.

Förändringar sedan jan 2007
Inkomster, Google Adsense: -23%
Sidvisningar Adsense: -2%
CTR, Adsense: -26%
Antal nya webbplatser: 2
Kommentar: Januari 2007 var min bästa Adsensemånad någonsin, vilket gör den tuff att jämföra med. Har som målsättningen att vara tillabaka och över den nivån inom 2-3 månader. Efter dessa negativa siffror vill jag påpeka att den långa trenden än så länge är uppåtgående.

2 svar to “Inkomstutfall för Mars”

  1. Björn Lilja 3 april, 2007 den 03:21 #

    Jag har kommenterat Hjalmars inlägg här:
    http://blogg.mjoelkbar.net/?p=39#comment-284

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hjalmars it-blogg » The fine art of seppuku - 3 april, 2007

    […] Sent igår natt upptäckte jag till min förvåning / förfäran att webmoney.se har utmanat mig i någon slags penismätartävling mellan svenska MFA-producenter. Jag är inte helt på det klara med om jag skall ta det som en förolämpning, pik eller utmaning. Klart är i alla fall att jag är helt ointresserad av att sitta och pilla i excel varje månad för att kunna jämföra mina adsense-intäkter med rundkvadrat och webmoney. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: