iFramkant & lite länklördag

17 Mar

Visst är titeln ovan skönt Beta Alfa-inspirerad… 🙂

Johan Siwers skriver ett mycket intressant inlägg om kluvna intressen hos Tradedoubler. Allt enligt tycke och smak, men visst kan han ha en bra poäng här.

Jag är ju förstås otroligt sent ute, men i onsdags lanserades iFramkant officiellt med pompa och ståt! Tack vare lite svenska teknikproblem med mitt namn (Mr. Encoding – we all know him to well…) så har inte rundkvadrat.com syndikerats korrekt till nätverket förrän igår. Övriga medlemmar i nätverket är i alla fall Henrik Torstensson, Tomas Wennström på What’s Next, Björn Fant, Mikael Bogg på emerge, Fleecelabs, Björn på Good Old Trend och jag själv. [Många Björn alltså, men bara en med tekniska problem. :)]
Jag är otroligt stolt (och lite förvånad) att jag bereds plats i en grupp av så eminenta och tunga skribenter i kategorin ”trender, entreprenörskap och affärer på Internet”. Det är helt kart en förmån som förpliktigar och jag ska försöka leva upp till förtroendet!

En alla alla de intressanta artiklar som detta nätverk producerar är Peters ”Den sociala webben behöver inte halta”, som berör problemet vi väll alla diskuterar, den sociala webbens svagheter inför missbruk av friheten som den ger.

Jag måste föresten också passa på att ge lite boktips. Just nu läser jag ”The world is flat” (ISBN: 0374292795) av Thomas L. Friedman, en bok som halva kontoret verkar vara i full fart med att ta sig igenom just nu. Tyvärr skriven av en nordamerikan, så då får man ta att det det faktum att 300 sidor information på något sätt blev 600 sidor text, men en bok väl värd att läsa! Emil sa något i stil med, ”jag får nya idéer hela tiden när jag läser den” – En kommentar som ensam borde motivera dig att läsa den!

En annan bok som jag hört så mycket bra om att jag bara är tvungen att läsa den är ”From Good to Great” (ISBN: 0066620996) av Jim Collins. Hur tar ett företag steget från att vara bra till strålande och vilka faktorer är det som gör skillnaden? Typiskt management må hända (min älskade mamma hade den, så då vet man ;)) men likväl en bok jag avser att läsa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: