Annonsnätverket Adopia tar form

6 Mar

Karl Eckberg har startat annonsnätverket Adopia.

Adopia öppnar upp en möjlighet till mycket riktad annonsering i vad många kallar för den nya generationens webb – en möjlighet att nå ut till webbentrepenörer, webbutvecklare, webbstrateger, it-ansvariga, bloggare och många andra webbentusiaster.

Adopia tar ett lite annorlunda grepp kring webbannonsering. Istället för att, som ett traditionellt affiliatenätverk, försöka nå så många potentiella läsare som möjligt satsar Adopia på nisch och kvalitet – ett krav som ställs både på annonsören, annonsen och publicisten. Detta innebär för annonsörens del bland annat hårda krav på annonsens utförande och dessutom annonsens ”acceptans” hos publicisterna.

Kravet på en tydlig nisch ställs även på publicisterna. Detta innebär att antalet webbplatser, och därmed även samtidiga annonsörer, i nätverket är begränsat. I dagsläget rymmer annonspoolen enbart 5 annonsörer.

I dagsläget finns en handfull webbplatser i nätverket. Projektet Adopia befinner sig också i en tidig fas, där annonsverkets faktiska räckvidd, annonsernas utformning och pris ska analyseras och finputsas. Hur idéen utvecklas återstår att se, framgången förutsätter att man lyckas kommunicera webbplatsernas kvalitet och styrkan med nätverkets exklusivitet till potentiella annonsörer.
[tags]Adopia, annonsnätverk, bloggosfären[/tags]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: