Adwords börjar visa var i nätverket annonserna visas

27 Feb

Kanske inte så lätt rubrik att förstå till att börja med. Vad det handlar om är ett uttalande från Google där man uppger att [Adwords]annonsörer inom kort ska kunna se vilka webbplatser deras annonser visas på via Adsense.

Detta är riktigt bra nyheter för vissa, dåliga för andra:

  • För annonsörerna är detta i mitt tycke ett riktigt lyft. Jag har många gånger stört mig på att jag aldrig kunnat visa annonser i annonsnätverket (Adsense) på grund av den dåliga klickkvalitén. Nu blir det betydligt lättare att identifiera de opassande webbplatserna och arbeta aktivt med att filtrera bort dem.
  • För de som jobbar med att publicera mindre seriösa webbplatser, MFA eller liknande sidor, är detta potentiellt dåliga nyheter. Risken att annonsörerna aktivt filtrerar bort din webbplats för dyra nyckelord blir plötsligt överhängande (även om knappast alla annonsörer lär ta sig den tiden).

Ett lite ”trist” men helt klart i grunden bra beslut av Google. Beslutet går helt i linje med övriga åtgärder för att förbättra kvalitén i Adsensenätverket. Helt klart ett typiskt tecken på mognad för CPC-samhället. Effekten blir förståss inte så märkbar till att börja med, men på sikt borde det leda till att det blir mindre attraktivt att driva utstuderade MFA-sidor.

Läs även Daves notis om effekten av att stänga av 60 (!) av sin MFA-webbplatser och fokusera med på de 4 seriösa webbplatser med Adsense han driver.

[tags]adsense, CPC, adwords[/tags]

2 svar to “Adwords börjar visa var i nätverket annonserna visas”

  1. kassako 27 februari, 2007 den 07:11 #

    Det är nog i grunden ett bra beslut, som gynnar oss med lite seriöst innehåll på våra webbplatse. (Med mer betoning på ”seriöst” än ”lite”).

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kassako » Blog Archive » Google visar annonsörerna annonsernas webbplatser - 27 februari, 2007

    […] Läste på rundkvadrat att google skall införa möjligheten för adwords-annonsörer att se vilka webbsidor deras annonser visas på. Detta för att förbättra kvalitén i Adsensenätverket och minska mängden utstuderade MFA-sidor (MFA=”Made For Adsense”). […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: