Hyffsad start för Affiliate-forum.se

13 Feb

I fredags lanserade jag som bekant Affiliate-forum.se och återkopplingen så här långt har varit riktigt positiv! I skrivande stund (måndag kväll) finns 29 aktiva medlemmar och antalet verkar växa stadigt. Många som har kommenterat forumet har också bekräftat vad jag hoppats på, att man upplever en viss avsaknad av information på just det är området!

Självfallet skickade jag också ut mail till de fyra stora affiliatenätverken, Tradedoubler, Affiliator, Zanox och Double.  De två senare har plikttroget registrerat sig och Zanox har redan fått möjlighet att svara på en fråga… 🙂 Jag vet inte exakt hur nätverken ställer sig till denna typ av forum: Med en suck, ”ännu ett forum att hålla reda på” eller med insikten att forumet faktiskt kan vara en enorm källa till goodwill för dem?

Framgångsfaktorn för ett forum är nu inte antalet medlemmar, utan hur många av dessa som faktiskt är aktiva på forumet. Det verkar dock som att det finns både frågor och bra svar på dem, så jag håller tummarna.

Ytterligare en faktor är förståss vilka regler som finns på forumet och vilken stämning som skapas. Jag har tidigare jublat över ett visst svenskt nischforum och sågat ett annat för just stämningen. Reglerna får växa fram med tiden, men min förhoppning är att de ska kunna förbli få till antalet. Stämningen kan bara medlemmarna själva bidra med, och kanske kan man som moderator redan tydligt visa vad som inte är OK.

Till slut inser jag också att jag är lite av en nybörjare på det här med forum. Det finns mycket traditioner kring hur signaturer, ändring och flyttning av inlägg etc går till, och där har jag en del kvar att lära!

[tags]affiliate-forum.se[/tags]

3 svar to “Hyffsad start för Affiliate-forum.se”

 1. Magnusson 14 februari, 2007 den 02:05 #

  Tjena,

  Tycker att du borde lägga till det svenska affiliatenätverket Retail Internet Sverige AB / Jatack samt det danska nätverket MM Medier som en egna trådar. De inriktar sig mer mot att sälja produkter/prenumerationer än rikta trafik till hemsidor. Jag drar in betydligt mer pengar från dom än tex Affiliator och Double.

 2. Redaktören 14 februari, 2007 den 02:20 #

  Tack för den informationen! Båda dessa verkar ganska små och/eller nischade. Tror kanske att diskussionen kan föras under ”övriga nätverk & program” så länge…?

 3. Magnusson 14 februari, 2007 den 02:44 #

  Dom är inte så små som man kan tro. Beror väl lite på vilken typ av hemsida du har och vilka möjligheter du har att exponera reklamen. För rätt hemsida så tjänar du mer via MM Medier och Jatack än tex Tradedoubler. Men kasta med dom i ”övriga nätverk & program” så länge så kan du alltid lyfta ut dom ifall intresse finns. Kom på att det finns ett till svenskt nätverk som heter Ad Pepper.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: