Uppföljning: Skulle du skriva betalda blogginlägg?

12 Feb

För någon vecka sedan ställde jag fråga, skulle du skriva betalda blogginlägg?

Tack vara en länk från Beta Alfa har jag också fått för min blogg ovanligt många svar, hela 38 stycken till dagen datum. Svaren har fördelat sig enligt följande:

 • Absolut, bra inkomstkälla! 11 röster
 • Ja, om jag får hålla texten objektiv. 17 röster
 • Nej, det skulle kunna skada min trovärdighet. 10 röster
 • Majoriteten har svarat precis som jag själv gjorde, nämligen att det är OK att få betalt för en objektiv text. Om man får hålla texten 100% objektiv kan man ju istället uttrycka det som att man får betalt för uppslaget till ett inlägg, istället för det man faktiskt skriver i sak. Den intressanta slutsatsen att dra är dock att majoriteten alltså inte tror att det skadar trovärdigheten, eller snarare: Det är i så fall värt priset.

  Att det är något fler som helhjärtat skulle skriva betalda inlägg än som helt avstår tror jag avspeglar min läsarkrets, och inte bloggsfären i allmänhet, men det är förståss bara en gissning.

  Sammanfattningsvis så tycker jag att man ovan har ett bra uppslag till en affärsidé: 73% av de svarande tycker alltså att det är intressant att göra direkt eller indirekt reklam för en produkt i sina blogginlägg!

  [tags]trovärdighet, bloggosfären, betalda blogginlägg[/tags]

  Ett svar to “Uppföljning: Skulle du skriva betalda blogginlägg?”

  Trackbacks/Pingbacks

  1. 15 sekunder i rampljuset - 15 februari, 2007

   […] Otäckt att se sig själv på TV, men kul att få figurera med betydligt mer namnkunniga personer. Jag tycker också ämnet kändes så extra relevant med tanke på ett av mina senaste inlägg om betalda bloggar. […]

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google-foto

  Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  %d bloggare gillar detta: