Framtidens kommunikation – seminarium med Text100

2 Feb

Hade igår nöjet att tillsammans med Emil gå på en paneldiskussion som anordnades av PR-byrån Text100.

Diskussionen kretsade kring bloggens, och andra sociala mediers, betydelse för ett företags marknadsföring. Bloggens möjligheter, samt utmaningar och risker, för företagen diskuterades. Panelen var en duktig skara människor bestående av Pontus Schultz, chefredaktör Veckans Affärer, Karin Rebas, ledarskribent Dagens Nyheter, Pia de Gysser, IT-chef och bloggare Agria samt Olle Ahnve, peer media-ansvarig på Text 100.

Panelen var, som väntat, mycket duktiga på att uttrycka sig och hade i mitt tycke kloka insikter om vilka utmaningar företagen står inför. Vad som möjligen saknades i panelen var ett riktigt tungt namn inom just… bloggning. Någon med bättre insikt i bloggosfärens detaljer, siffror och topplistor hade helt klart haft mycket att tillföra.

Även Magnus Höij på IDG var på plats och har skrivit en kortare sammanfattning.

Ett trevligt och givande engagemang blev det i alla fall, även om jag som vanligt lyckades hasta ur mig några inte helt fokuserade frågor. 🙂

[tags]text100, framtidens kommunikation, bloggosfären[/tags]

3 svar to “Framtidens kommunikation – seminarium med Text100”

 1. Mikael Sundmark 6 februari, 2007 den 11:27 #

  Kul att hitta till din blogg också. Jag skrev också ett inlägg direkt efter seminariet och har nu länkar till dig.
  Mitt inlägg här >>

Trackbacks/Pingbacks

 1. Skulle du skriva betalda blogginlägg? - 4 februari, 2007

  […] Efter torsdagens seminarium, och en intervju jag gjorde i veckan med en Aktuellt, har frågan om betald bloggning åter dykt upp i mitt huvud. Kommer företag som ReviewMe och PayPerPost att få genomslag och får vi snart se något liknande i Sverige? ( […]

 2. Steve Ballmer - 5 oktober, 2007

  […] Moderator var Pontus Schultz, chefredaktör på Veckan Affärer. Jag har lyssnat på Pontus tidigare när “framtidens kommunikation” diskuterades hos TS i början av året. Jag var imponerad då och jag är det fortfarande, han är duktig, rolig och har verkligen förstått vad den nya webben är (och inte är). Jobbet som moderator skötte han bra, särskilt när huvudatraktionen plötsligt inte dök upp eftersom han “sitter i ett möte”. Ja, där satt vi 200 (eller så) personer och moderatorn lyckades elegant dösnacka ihjäl 5 minuter eller så. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: