Fortsatta svenska framgångar inom SEO

3 Jan

Nättidningen Nyfiken Vital har ett reportage om Carcasherdotcom seocontest tillsammans med en intervju där Anton ”Agaton” Johansson berättar om sökmotoroptimering och om hur du gör din blogg populär.

Med tanke på Sveriges lilla folkmängd så kan man konstatera att vi är anmärkningsvärt duktiga på SEO!

Jim Westergren var i våras som bekant ytterst nära att vinna ”VM i Google” (v7ndotcom elursrebmem).

Sedan dess har bland annat ”SM i Google” dragit igång, och på nyårsafton avslutades också världens största SEO-tävling, Carcasherdotcom Seocontest som svensken Marcus Westberg faktiskt vann med sitt bidrag!

Marcus plockar därmed hem en fin prispott bestående av 3,000 dollar i prispengar, en 42-tums plasma-tv och ett SEO-kontrakt med arrangören av tävlingen till ett värde av 12,000 dollar.

Frågan vem som är Sveriges främste sökmotoroptimerare är därför inte längre lika självklar att besvara.

Och som om det inte vore nog så har Anton i reportaget ovan fått allt mer exponering på den svenska SEO-scenen. Anton slutade 3:a i en SEO-tävling för studenter och fick även han en topplacering i Carcasher-tävlingen. Samtidigt som den tävlingen avslutades blev det också klart att Anton snodde spurtpriset i SM.

”SM i Google” avslutas i maj och om Anton kan gå segrande ur den striden placerar han sig utan tvekan bland Sveriges och kanske världens absoluta SEO-elit.

Lycka till!

7 svar to “Fortsatta svenska framgångar inom SEO”

 1. agaton 4 januari, 2007 den 12:53 #

  Detsamma! Hedrande, hedrande! Känner mig riktigt het just nu! 😉

  Vi får inte glömma att du troligen är Sveriges och kanske en av Europas bästa affiliate-marknadsföring- expert!

 2. batman 4 januari, 2007 den 11:48 #

  Ni tror väl inte på fullaste allvar att de som är med i tävlingarna är bäst? eller att de som råkar blogga om seo/affil helt plötsligt är bäst för att de syns och hörs.

  Med dessa, hittills låga prispotter så har man nog bättre saker att lägga sin tid på, plus att man kanske inte är så villig att exponera vare sig själv eller sitt nätverk.

 3. Redaktören 4 januari, 2007 den 01:31 #

  batman,

  Jättebra synpunkt, självklart är det delvis rätt som du säger. Vad jag borde skrivit är att av dom som ställer upp i tävlingar så är uppenbarligen Svenskar duktiga.

  Beträffade affiliates så har jag aldrig gjort några försök att slå mig för bröstet, och vet att det finns dom som tjänar långt mer än mig. Jag lever ju inte ens på detta, vilket det tex finns svenskar som gör.

 4. Hans 4 januari, 2007 den 09:07 #

  Men det här är en ganska bra blogg.

  Jag tror det är ganska svårt att vinna en SEO-tävling. Det är ju inte direkt så att det bör vara enkelt att få in kvalitetsinlänkar.

  Annars brukar man (eller jag i alla fall) arbeta med en mix av olika sorters länkar. Det fungerar bra för att ranka, men en sådan mix blir ju mycket svår att få till i en SEO-tävling.

  Det är förövrigt en mycket fin blogg som du har över affility-området.

 5. agaton 5 januari, 2007 den 01:26 #

  Fast något visar det dock – att man har kontakter och kraften att få upp sajter i SERPsen… För klarar man att komma högst upp, eller högt upp, på världens/Sveriges mest sökmotoroptimerade och konkurransutsatta ord – då lär man vara rätt duktig. Och ha STOR länkkraft och möjligheterna.

  Sökmotoroptimering handlar mer om det 2007, än om onpage-optimering.

  Och likaså när det gäller affiliate-marknadsföring. Visst kan det finnas många fler som är duktiga. Men hörs man inte, så finns man inte. Och jag har inte sett eller hört någon bättre än Björn..

  Så våga syns!

 6. Redaktören 5 januari, 2007 den 09:37 #

  Tror det handlade om det 2005 och 2006 också, bara att det pratas mer om det nu…

  Keep up the good work!

  men agaton…du borde byta domännamn… 🙂

 7. batman 5 januari, 2007 den 11:18 #

  Inget ont om Björn eller hans kunskaper, men om så är fallet borde han nog fundera på att byta yrke till marknadsföring heltid. En av de bästa i europa på heltid…borde dra in en bra bit pengar.

  Jag säger inte att man inte är bra om man vinner en seo tävling, tvärtom. Jag håller helt med att man är duktig och har kunskaper om man vinner, och jag tycker det är jätte kul att som björn påpekar att svenskar verkar vara duktiga. Men när priserna är så pass låga, så lägger i alla fall vi tiden på saker vi VET drar in väl över prispengarna i en tävling (som man självklart kan förlora. jag sitter inte och säger att vi är bäst och skulle vinna 🙂 ).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: