2007: Förutsägelser, nyårslöften och nya idéer

2 Jan

Det är många som tror och tycker om 2007.

En av mina favoriter, John Battelle, förutsäger även i år vad som ska hända. Wired publicerar av tradition några förutsägelser, What.se har en sammanfattning.

Andra avger nyårslöften. Ryan på College Startup lovar att dubbla sina inkomster [från nätet] under 2007.

Själv avger jag inga nyårslöften. December var min sämsta affiliatemånad på länge, så jag känner mig kanske lite för feg just nu… Dessutom tycker jag mig sakna tid och motivation att uppfylla modiga löften, så då får det vara.

Däremot har jag förståss några tankar om hur mitt 2007 ska bli. Under 2006 har jag arbetat på två fronter, innehållswebbplatser och affiliatemarknadsföring via sökmotorer. Om du har läst sammanställningen av inkomster 2006 så vet du vad som gick bäst. 🙂

Under 2007 tänkte jag fortsätta med båda dessa aktiviteter. Framgångar med affiliatemarknadsföringen rår jag inte på så mycket, det beror mycket på vad som dyker upp på marknaden i form av affiliateprogram. Låt oss därför hoppas att 2007 blir året då annonspengarna fortsätter att flytta ut på nätet!

Beträffande innehållswebbplatser så har jag inte hunnit med så mycket som jag hade tänkt under 2007. Det beror i ärlighetens namn på att det är lite tråkigt. 🙂 Detta är dock i mitt tycke en ganska solid plattform att tjäna pengar på, så därför biter jag ihop. Om jag kunde trycka upp dessa inkomster till totalt 50,000 kr under 2007 vore jag riktigt nöjd.

En marknad jag inte provat på ännu, men som jag tror mycket på, är ”Viral marketing”. Sverige må ha bra bredband, men med denna typ av tjänster är vi till synes alltid något år efter USA. Metoden skiljer sig dock lite från mina tidigare erfarenheter. Inkomsterna vid eventuell framgång må vara explosiva, men det är knappast att betrakta som en ”passiv” inkomstkälla. Tvärtom är det ganska mycket arbete för att sjösätta ett projekt.

Likafullt är detta något jag skulle vilja prova på under 2007…

Den som lever får se. God fortsättning på det nya året!

[tags]2007, viral marketing[/tags]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: