Utnyttjar du I-Sales och I-Leads?

29 Dec

Ett antal program hos Tradedoubler erbjuder sedan ganska lång tid tillbaka ersättning för i-sales och i-leads. ”I” står i detta fall för ”Impression”: Du behöver inte få en användare att göra ett avslut via ett klick på din annons – det räcker med om din annons [är den sista som] visas innan användaren surfar vidare och gör avslutet.

Jag kan tycka att principen är lite ”farlig”, eftersom man potentiell ger bort leads till en affiliate när kunden ändå hade tänkt surfa till din butik och köpa något.

Ersättningen för I-avslut är dock lägre, ofta bara hälften eller en fjärdedel av ett traditionellt avslut, och uppenbart är att flera annonsörer ser metoden som fördelaktig.

Denna nya form av avslut ger dig som affiliate några nya alternativ och frågor att överväga:

 • Kan man egentligen tjäna några pengar på I-avslut? Jag har provat detta på en sida genom att placera banners för olika flygbokare/flygbolag och det tickar faktiskt in några avslut den vägen. Det är inga pengar värda namnet, men en sida med 10 eller 100 gånger mina mina besökare har definitivt en extra inkomstkälla här!
 • Vill du inte riskera ditt förtroende hos besökaren genom att placera affiliatelänkar på dina sidor? I-avslut ger dig möjlighet att diskret placera banners längst ned på sidan, erbjuda ”rena” textlänkar för besökaren och ändå få del av eventuella avslut.
 • En ful metod: Har du ett stort nätverk av sidor eller möjlighet att presentera en liten banner på en sida med många besök? (Exempelvis en forumsignatur) På detta sätt borde du teoretiskt kunna få del av I-avslut genom att folk helt enkelt köper webbhotell, resor etc och dessutom råkat ladda din banner i sin webbläsare.

I-sales och I-leads fungerar, och möjligheten att placera banners diskret ger dig chansen att prova konceptet utan risk.

[tags]affiliateprogram, i-sales, i-leads[/tags]

5 svar to “Utnyttjar du I-Sales och I-Leads?”

 1. Jonny Elofsson 7 januari, 2007 den 01:02 #

  Oj det här kände jag inte till. Finns det inte risk för missbruk av detta? Att man som affiliate raddar upp massa ”I-annonser” för visning men döljer dessa visuellt för besökaren med CSS, iframe eller liknande?

 2. Redaktören 8 januari, 2007 den 08:52 #

  Det är nog inte tillåtet (även om jag inte vet säkert) att dölja annonser enligt Tradedoublers avtal.

  Men varför dölja dem alls?

 3. Jonny Elofsson 8 januari, 2007 den 03:35 #

  För att mata in så många länkar av den här typen som möjligt på alla sidor man administrera. Detta utan att visuellt ”kladda” ner sidan med tusentals inrelevanta affiliatelänkar som man annars inte tänkt lägga upp? T ex kanske man inte vill lägga upp porraffiliatelänkar på sin webb men om man kan dölja dessa kanske man gör det? Bara en tanke…

 4. Redaktören 8 januari, 2007 den 05:57 #

  Absolut – om utbudet av I-program blev stort skulle nog många känna sig lockade att göra så.

 5. Jonny Elofsson 11 januari, 2007 den 06:40 #

  Japp! Vi får se vad som händer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: