Adsense förtydligar policy för annonser brevid bilder

20 Dec

Det är ganska välkänt att det kan vara en effektiv teknik att placera annonser från Adsense direkt bredvid eller under en bild eller film. Teorin om varför handlar i princip om att besökaren blir attraherad av bilden och därmed indirekt sammankopplar den med annonstexten bredvid, särskilt om de har liknande tema.

Det har länge varit ganska oklart hur Google förhåller sig till detta, och man har nu valt att förtydliga sig en aning.

We ask that publishers not line up images and ads in a way that suggests a relationship between the images and the ads. If your visitors believe that the images and the ads are directly associated, or that the advertiser is offering the exact item found in the neighboring image, they may click the ad expecting to find something that isn’t actually being offered. That’s not a good experience for users or advertisers.

Låter vettigt tycker jag.

I samma blogginlägg har man också valt att presentera ett antal intressanta typexempel som inte följer dessa riktlinjer. Jag måste säga att jag spontant känner till många ”legitima” webbplatser som idag använder bilder och Adsense på detta sätt.

Inside Adsense: Ad and image placement: a policy clarification

[tags]google, adsense[/tags]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: