Nytt är bättre från MissDomain

15 Dec

Lade idag upp några webbplatser och domäner till försäljning på MissDomain. (Jag har också gjort en egen lista över domäner och webbplatser till salu). Nästan genast inkom ett bud på en av mina webbplatser och i samband med det fick jag också möjlighet att testa MissDomains nya och förbättrade budförfarande.

Tidigare hade man ett system med reservationspris och minimibud. Systemet fick den effekten att auktionerna kunde vara långsamma och pågå under mycket lång tid.

Systemet är nu ändrat så att man först anger ett startbud. Därefter kan potentiella köpare lägga bud på eller ovanför denna nivå. Om ett sådant bud inkommer kan jag som säljare välja att acceptera budet eller lägga ett motbud. Om jag accepterar budet, eller om en köpare till slut väljer att acceptera ett av mina motbud, påbörjas den faktiska auktionen och pågår i 7 dagar. Läggs inga nya högre bud är det överenskomna budet/motbudet gällande.

I dagens korta förhandling kom jag och köparen inte fram till ett gemensamt startläge. Efter två bud och motbud avbröt säljaren förhandlingen och auktionstiden startade därmed inte. Jag gillade dock systemet skarpt där man först får möjlighet att förhanda med den första budgivaren, för att sedan låta andra eventuellt bjuda över.

jag har inte hunnit prova relativt nya domainstream.se som bland annat Markus skrivit om, men jag tänkte registrera mig där under helgen.

[tags]domäner, domänauktioner, missdomain, domainstream[/tags]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: