Uppföljning: Inkomster på Internet 2006

30 Nov

Jag har fått en del positiv feedback på mitt tidigare inlägg med frågor om hur mycket ni läsare tror att ni kommer tjäna på Internet under 2006, och varifrån de inkomsterna kommer.

26 svar har inkommit på frågan ”Vilken är din största inkomstkälla på Internet under 2006?”. Här är också svaren de mest väntade, Google Adsense dominerar med 42% följt av svenska och utländska affiliateprogram (totalt 39%).

Sålda textlänkar utgör den största inkomstkällan för tre svarande (12%), något som jag misstänker bara kommer öka det kommande året. Adsense har ju blivit så vitt spritt mycket på grund av att det är lätt att börja tjäna lite pengar. Det är lite samma sak med textlänkar, även om det kräver en något mer respektabel och etablerad webbplats. Men för den som driver upp webbplatser i syfte att tjäna pengar via Adsense har textlänkarna blivit ett intressant komplement.

Mest intressant tycker jag svaren (25 stycken) på min andra fråga är, ”Uppskattningsvis, hur mycket tjänar du på Internet under 2006?”. Här är svaren ganska spridda över skalan, men där hela 24% uppger att dom kommer tjäna mer än 100,000 kr. Här svär jag för mig själv att jag inte delade in den övre skalan i fler alternativ med tanke på hur många det tydligen ändå är som tjänar större summor på nätet.

Nikke Lindqvist skriver i en kommentar att ”…om folk svarar ärligt ser det ut som om du har en högst kvalificerad läsarskara.” Det håller jag med om och det är i så fall mycket trevligt! Denna nisch är dock ganska smal i Sverige, så det är inte helt svårt att räkna ut vilka av mina läsare som i alla fall har svarat på frågan. Med tanke på att några av dem dessutom utgör Sveriges SEO-elit så kan man ju också spekulera lite kring hur mycket dom tjänar, eftersom nästan alla inkomstkällor som nämns gagnas av lite bra SEO… 😉

SEO-tjänster är det dock inte många som tjänar pengar på :), vilket jag gissar beror på att de flesta arbetar med det som anställd och inte som privatperson eller egenföretagare.

Tack till alla er som svarande. En ny poll, som du hittar här till höger, tänkte jag försöka göra till ett stående inslag här på bloggen.

[tags]inkomster, adsense, affiliateprogram, textlänkar[/tags]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: