Hur mycket tjänar du på Internet 2006?

14 Nov

På torsdag bär det av till Sydafrika, och när vi kommer hem igen har året (nära nog) gått in på sin sista månad. Jag börjar därför så sakta att se tillbaka, på ett otroligt händelserikt och lärorikt år.

I samband med detta börjar jag också summera inkomsterna från mina verksamheter och kan konstatera att affiliateprogrammen dominerat det gångna året. Så här långt, och det lär inte ändras särskilt mycket ser fördelningen av inkomstkällor ut som följer:

 • Affiliateprogram: 90.7%
 • Google Adsense: 4,5%
 • Textlänkar: 3,7%
 • Övrigt: 1,1%

Vad tror du blir din största inkomstkälla på nätet år 2006?

{democracy:3}

För mig personligen har också 2006 inneburit ett rekordår av inkomster från webben, utöver min vanliga anställning. Borträknat din fasta anställning (om någon), hur mycket tror du att du tjänar från Internet under 2006? (före skatt)

{democracy:2}

[tags]inkomstkällor, adsense, affiliateprogram[/tags]

8 svar to “Hur mycket tjänar du på Internet 2006?”

 1. agaton 14 november, 2006 den 12:44 #

  Bra! Intressant inlägg och undersökningar! Än har jag inte tjänat några tusenlapppar på varken affiliateprogram eller adsense, men jag har lagt upp det för framtiden och därför lär jag tjäna en hel del på det i framtiden.

  Så därför är SEO-tjänster min största inkomstkälla, med tredjeplatsen i SEO-tävlingen jag ställde upp i som största inkomstkälla.

  Det kommer också att öka under nästa år. SEO-tjänster kommer nog hoppa i taket i jämförelse och därför har jag all anledning att längta till nästa år!

 2. Håkan 18 november, 2006 den 08:19 #

  I år har det lossnat för mig. Har liksom kommit på bättre metoder och lärt mig mycket genom att ta del av andras kunskap på området. Fortsätter det som nu så kommer nästa år bli riktigt nice.

 3. emarto 24 november, 2006 den 02:16 #

  Riktigt nice inlägg och intressant. Jag har precis börjat använda diverse affiliates och Adsense på en hel del sajter. Man ser redan nu att det går tjäna riktigt bra om man jobbar på bra med bland annat SEO med mera.

  För övrigt en riktigt bra blogg, fortsätt så!

 4. Nikke 30 november, 2006 den 01:16 #

  Kul undersökning, och om folk svarar ärligt ser det ut som om du har en högst kvalificerad läsarskara.

 5. Redaktören 30 november, 2006 den 11:53 #

  Nikke, jag har också noterat det 🙂

  Jag får dessutom nästan försöka formulera en följdfråga för att korrelera svaren på de två frågorna: Tjänar folk över 100.000 på Adsense eller Affiliateprogram? I mitt fall är det affiliateprogramen.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Uppföljning: Inkomster på Internet 2006 - 30 november, 2006

  […] Jag har fått en del positiv feedback på mitt tidigare inlägg med frågor om hur mycket ni läsare tror att ni kommer tjäna på Internet under 2006, och varifrån de inkomsterna kommer. […]

 2. Läsarundersökningar i december - 29 december, 2006

  […] Helt klart är att många av er läsare har inkomster från webbplatser. Det är intressant att se att så många har fler än 2 sidor som drar in pengar. Kanske är så enkelt att dra igång lönsamma webbplatser idag, vilket skulle stämma bra överens med det faktum att majoriteten av läsarna tjänar mest pengar på Adsense. […]

 3. 2007: Förutsägelser, nyårslöften och nya idéer - 2 januari, 2007

  […] Däremot har jag förståss några tankar om hur mitt 2007 ska bli. Under 2006 har jag arbetat på två fronter, innehållswebbplatser och affiliatemarknadsföring via sökmotorer. Om du har läst sammanställningen av inkomster 2006 så vet du vad som gick bäst. Under 2007 tänkte jag fortsätta med båda dessa aktiviteter. Framgångar med affiliatemarknadsföringen rår jag inte på så mycket, det beror mycket på vad som dyker upp på marknaden i form av affiliateprogram. Låt oss därför hoppas att 2007 blir året då annonspengarna fortsätter att flytta ut på nätet! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: