Text Link Ads lanserar ReviewMe

11 Nov

Text Link Ads (aff), som precis blivit uppköpta av MediaWhiz, fortsätter att lansera nya tjänster. Senast var det Feedvertising, och nu lanserar man ReviewMe.

ReviewMe är en i raden av tjänster där bloggare får betalt för att recensera tjänster och webbplatser, eller ”sälj din själ här” som en kollega till mig torrt konstaterade. Och det är ju mer eller mindre vad det handlar om, exempelvis är texten du läser just nu en sådan recension som tjänar mig 20 dollar.

Recensionerna behöver inte vara positiva, och det ska tydligt anges i texten att det är en ”köpt recension” eller ”reklam”. I övrigt verkar inte finnas många kriterier, och eftersom min svenska blogg blev godkänd så lär det heller inte finnas någon ingående manuell granskning.

Just nu finns det inga annonsörer av ReviewMe, förutom just dom själva (som spenderar $25 000 på denna typ av recensioner), och slutomdömet kan inte riktigt komma förrän vi sett om några dyker upp…

Det ska bli intressant att på något års sikt se hur framgångsrika tjänster som ReviewMe blir. Att bloggare kommer att skriva recensioner står nog klart, men det är först när den faktiska återbäringen för de betalande annonsörerna börjar bli känd som avgörandet kommer. Risken att annonsörer som marknadsför sig på detta sätt istället får ett dåligt rykta är ändå påtaglig.

(The above is a paid review)

[tags]reviewme[/tags]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: