”Tjäna pengar på Internet”

27 Okt

Hos Urban Lindstedt hittar man denna fantastiska konversation återgiven, nästan som ett bra ”practical joke”. Läs först!

Detta inbjuder förståss till lite filosofiska resonemang…

Visst finns det undantag från Urbans kloka svar, jag har under perioder hittat underbara idéer som dragit in stora mängder pengar – på väldigt lite arbete. Symptomatiskt för dessa idéer verkar dock vara att dom lätt faller sönder, håller inte i längden. Allt jag gjort som över tid ger en stabil inkomst har också krävt betydligt mer arbete.

Dock tycker jag ändå att det finns en viss skillnad mot traditionell arbetsmarknad. Internet erbjuder trots allt mer än något annat medium möjligheten att faktiskt skapa inkomster som ”tickar på”, medan du och jag gör något annat.

Vad många dock missar, bland annat lycksökarna i adsense-annonserna som ofta visas här nedan, är att om det inte krävs arbete, så krävs det kunskap. Kunskap, som i mitt fall kommer från år av högskolestudier, praktiskt arbete och många, många sena kvällar av rent intresse. Hårt arbete.

De jag känner som arbetar med internet arbetar inte alltid så hårt, men dom kan väldigt, väldigt mycket. Särskilt de som tjänar mycket pengar.

[tags]tjäna pengar, internet[/tags]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: