Eastpoint Media lanserar bannernätverk

23 Okt

Följande finns att läsa hos Eastpoint:

” Eastpoint Media AB lanserar sitt eget bannernätverk. Eastpoint Media har redan idag ett stort antal befintliga kontrakterade annons siter, det kompletteras nu med möjligheten att kunna erbjuda de befintliga kunderna s.k. CPC (costperclick) över samtliga annonssiter i nätverket. Det genomförs med hjälp av ett inköpt system. ” [Eastpoint]

Det framgår inte när systemet kan komma att erbjudas till den bredare allmänheten (That’s us!), men ett nytt CPC-nätverk är onekligen alltid intressant i dessa tider. frågan är också om det är basen av annonsörer eller annonssiter (publicister) som främst kommer att breddas. På sikt rimligen båda?

Många av våra kunder har efterfrågat bättre priser och nu kan vi erbjuda dem detta i och med att vi idag förfogar över ett stort antal siter. Vi upplever tydligt att marknaden efterfrågar alternativ till Tradedoubler, Advertizing och Zanox.”

En ”bannarsnätverk” i dess bokstavliga betydelse är ur från mitt perspektiv ingen konkurrent till exempelvis Tradedoubler, då textlänkning och andra aspekter är de centrala funktionerna för mig i nämnda system. Frågan som återstår är alltså vilken målgrupp man vänder sig till: Ett litet antal stora publicister eller ett stort antal små?

Lite mer information finns också på SEO-Forum där Eastpoint huserar fritt genom några av sina anställda.

[tags]cpc, bannernätverk[/tags]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: