Affiliatesajter växer runt den långa svasen

11 Okt

I morgon åker jag bort några dagar, men jag vill ändå hinna bjuda på detta.

Nikke Lindqvist lämnade följande kommentar till min korta recension av ”Hur sök förändrar tidningsbranschen”:

Det är till exempel rätt häpnadsväckande när affiliatesajter börjar bli så omfångsrika och innehållsrika att de börjar tas på allvar av den bransh de egentligen parasiterar på.

Jag var lite osäker på hur han menade, så jag bad om ett förtydligande. Nikkes svar kan du läsa på SEO-Forum.

Hos Rundkvadrat skrev jag om att större affiliatesajter, där man har lagt ner mer jobb än att bli en tunn klient mot affiliateprogrammen.

Jag har några sådana sajter. Jag startade dem ursprungligen av två skäl.

  1. Ämnet intresserade mig – var något jag kan lite om eller ville lära mig mer om
  2. Det fanns lämpliga affiliate-program inom ämnesområdet

Dessa sajter började som platshållare för affiliate-länkar. När AdSense kom så passade detta naturligtvis in som hand i handske.
Eftersom ämnena intresserar mig så fortsatte jag att lägga till relaterad info, ofta allmänt tillgänglig information om relaterade sajter. En slags presentation av tjänster och resurser i ämnet. Dock inte i katalogens format, utan snarare i artikelform och alltid med noga omskrivet material för att undvika duplicate content-filtren. Sajterna blir omfångsrika och väldigt informativa, trots att de egentligen bara parasiterar på sådant som andra redan har skrivit om, fast utspritt på mängder med sajter.

[Hela inlägget]

Det hela är mycket intressant. Jag arbetar själv med affiliateprogram på det sätt som Nikke beskriver, och visst är det lite sjuk – men roligt – hur affiliateverksamheten ”snyltar” material som blir en auktoritet på ett område.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: