Tradedoubler – Sveriges sämsta affiliateleverantör?

7 Okt

Nej då, jag är inte så upprörd på Tradedoubler som rubriken kanske antyder. Jag har däremot funderat lite på det: Har Sveriges ledande affiliateleverantör faktiskt blivit den sämsta?

  • Webbplatsen är rörig. Det är svårt att hitta information kring annat än de program som exponeras på förstasidan. Det finns så mycket supportinformation att det är svårt att hitta rätt. Mycket av den verkar dessutom gammal.
  • Funktioner som ”öppen nyckelordspolicy” och nyckelordsrapporten kommuniceras inte alls, istället måste man göra misstag, länka fel, upptäcka det, förlora lite pengar och skicka en fråga till support innan man får veta hur saker fungerar.
  • Konkurensen är knivskarp. Tradedoubler har fortfarande de tunga kunderna, men titta på uppstickaren Affiliator eller Double. Där hittar du massa små och spännande nischleverantörer du kan annonsera för. Är Tradedoubler för dyra för de små aktörerna?
  • Supporten är seg. Man får alltid ett svar, men måste det dröjja nästan en vecka, varje gång? Åter igen, hungriga inbrytare på den svenska marknaden som Zanox står på tå och svarar snabbt och personligt på alla frågor: ”Du får gärna ringa mig om du har fler frågor…”
  • Uppdateringen av godkänd transaktioner släpar efter. Om jag har 20.000 kronor intjänat (i förbetalningsprogram!) vid utbetalningstillfället så händer det så gott som varje gång att jag bara får ut hälften. Detta för att Tradedoubler inte gjort någon form av manuell granskning av mina senaste inkomster. Varför görs detta så sällan? Jag får ju förståss betalt nästa månad, men ska dom regelmässigt utnyttja mina pengar som räntefond?

Tradedoubler är en bra tjänst med starka annonsörer. Men jag som användare känner mig lite oviktig, lite bortglömd och lätt irriterad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: