Jag ställer upp i ”SM i sökmotoroptimering”

5 Okt

Idag har jag anmält mig till Sveriges första SEO-tävling, eller ”SM i sökmotoroptimering” som det har kommit att kallas. Min tävlingsdomän är www.tiidningar.se. (aftonbladhet, expressn, svenska dagbladhet, internetvärd)
Jag är inte helt färdig med min strategi för tävlingen, men skriver en post om någon dag eller så när jag är helt klar över upplägget.

SEO-tävlingar är spännande, men ur ett moraliskt perspektiv är de ju helt klart nedsmutsande – Ett stort antal webbplatser kommer, bland 10-talet deltagare, enbart skapas för att vinna denna tävling. Så gott som alla andra bidrag har tagit ett domännamn dom kan återanvända i framtiden (eftersom alla troligen kommer få hyfsat hög Pagerank). Jag valde dock att registrera en ”slit-och-släng-domän” enbart för detta ändamål.

Jag har heller inga ambitioner att faktiskt vinna. Jag är allmänbildad inom SEO, det är ett av mina verktyg, men jag arbetar inte med det och har inte heller tiden att riktigt satsa på denna tävling. Däremot ska det bli kul att se hur långt just allmänbildning kan ta mig, och förhoppningsvis lär jag mig något nytt.

Den som lever får se!

[tags]seotävling, seo[/tags]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: