Sveriges första SEO-tävling

2 Okt

Igår gick startskottet för Sveriges första tävling i sökmotoroptimering!

Regler

  • Tävlingen startar idag den första oktober 2006 och avslutas den första maj 2007 klockan 18:00. Delmålet är den första januari 2007 klockan 18:00 och man ser då vem som ligger bäst till.
  • För att vara med och tävla måste du registrera en helt ny domän (registrerad den första oktober eller senare) som blir din tävlingsdomän. Denna domän får inte innehålla några av tävlingens sökord och du får bara ha en tävlingsdomän. Du får ej heller använda underdomäner.
  • I startsidan på din tävlingsdomän måste du i början av din sida skriva att webbplatsen är med i denna tävling av mig och ha en vanlig länk till denna forumstråd. Efter detta är gjort behöver du anmäla dig och din tävlingsdomän, se längre ned.

Hur avgörs vinnaren?

Den första maj 2007 klockan 18:00 gör jag en sökning på Google.se med ”sidor på svenska” på vart och ett av de givna sökorden och gör skärmdumpar som sedan publiceras.

Den som ligger etta på ett ord får 10 poäng, den som ligger två 9 poäng, den som ligger trea 8 poäng osv fram till tionde plats. Ligger man på plats 11 får man således inga poäng. Vinnaren är den som får ihop mest poäng. Sökresultat som inte är från giltiga tävlingsdomäner räknas bort från tio-i-topp-räkningen som om de inte fanns.

Vilka är sökorden?

Jag känner mig helt klart sugen på att ställa upp, även om jag redan ligger en dag efter. Det går ligga och ”gnida” lite under dagen och så återkommer jag med besked ikväll.

Läs mer om tävlingen på SEO-Forum

[tags]seotävling, seo[/tags]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: