Skönheten hos affiliateprogram

1 Okt

Man ska ju inte avslöja goda inkomstkällor sägs det, men här kommer det (ahhh…) -Jag är nu officiellt bilhandlare. 🙂

Ja, de senaste 48 timmarna har jag sålt vinterdäck för etthundratusenåttahundrafyrtiosju kronor (100.847,00 SEK).

Även om min ersättning är blygsamma 4% av ovanstående så får man känna sig hyfsat nöjd med avkastningen på en dryg timmes arbete eller så. Och då man får anta att jag inte är ensam om helgens ”däckframgångar” är min avtalspart säkerligen också mer än nöjd.

Detta är i mitt tycke ett mycket inspirerande exempel, och för mig själva essensen av god affiliatemarknadsföring. Genom en lyckad (jag har gjort många misslyckade!) och välplacerad reklaminsats har detta gett både mig och min avtalspart goda förtjänster.

Ibland glömmer jag – trots, eller kanske på grund av, den dagliga kontakten – hur kraftfullt Internet egentligen har blivit: Hur skulle jag, med mina begränsade resurser, ha sålt produkter för en sådan summa för 15 år sedan? Hur skulle jag över huvud taget ha hittat det jag nu säljer!?

Med viss ironi kan jag inte låta bli att minnas slitsam försäljning av jultidningar, ett upplägg inte helt olikt affiliatemarknanden med med hopplöst dåliga förutsättningar att lyckas för de enskilda försäljarna.

Affiliateprogrammen revolutionerar enskilda individers möjligheter att skapa inkomster – för vissa kanske mer än något annat fenomen på flera decennier.

[tags]däck, affiliate, internet[/tags]

3 svar to “Skönheten hos affiliateprogram”

 1. Håkan Gustavsson 1 oktober, 2006 den 09:22 #

  Kul! Genast blir man ju lite nyfiken på hur du jobbat med din marknadsföring. Kanske en affärshemlis men fråga kan ma ju alltid göra 😉 Effektivt verkar det ju hur som helst ha varit.
  Kan också konstatera att jag haft en ovanligt bra affiliate-månad så jag är nöjd jag också 🙂
  mvh / Håkan

 2. Redaktören 2 oktober, 2006 den 08:18 #

  Det tråkiga konsultsvaret blir ”det beror på…” och ”det varierar…” 😀

  Nej, det är väl delvis en affärshemlis, men jag använder olika kanaler vid olika tillfällen.

  Grattis till en bra månad! Min var annars överlag något sämre.

 3. Håkan Gustavsson 2 oktober, 2006 den 07:32 #

  Men det är ju just så det oftast är, dvs att ”det beror på”. Flexibilitet och kreativitet är två verktyg jag använder mycket 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: