Dirty Works…

11 Sep

Knappt man vågar posta detta, men jag skriver ju faktiskt om affiliateprogram. 🙂

För ett knappt år sedan gjorde jag, vad jag själv såg som lite av en inventering av de klassiska inkomstkällorna på webben. Vilka fungerar, vilka är lättarbetade osv.

Ska man testa allt som har med pengar på webben att göra så kommer man inte undan… just det. sex.

Av alla mer eller mindre obskyra program (affiliate, inget annat!) jag testade då var nog ”Adult Friend Finder” trots allt mest ”seriöst”. Detta är ett gigantiskt dating-/swingernätverk med ett nästan lika gigantiskt affiliateprogram.

Jag placerade ett par banners på ett par tomma (svenska) domäner med trafik enbart från type-ins. Ingen vidare omfattande trafik, runt ett 20-tal besök om dagen. Absolut inget ytterligare arbete.

Nu när jag ett antal månader senare loggar in på mitt konto upptäcker jag till min förvåning att jag tjänat kring $20 i månaden, knappt en dollar om dagen. Detta är förståss småpengar, men jämfört med exempelvis Google Adsense (som annars är känt för att ge bra avkastning även på få besökare) är detta absolut överlägset, relativt insatsen.

Intressant (och lustigt) att notera är den extremt höga konverteringsgraden på hela 5 procent. Inte klick, utan nya medlemmar alltså. 1 av 20 besökare valde att bli medlem hos Adult Friend Finder!

20 dollar i månaden torde med en mindre insats utan problem bli 200 dollar.

Så om du har slut på idéer: Dirty works…

[tags]affiliateprogram, sex, internet[/tags]

2 svar to “Dirty Works…”

  1. Micke 12 september, 2006 den 12:48 #

    Det är nog inte för inte som AFF figurerar mer eller mindre överallt numera. Även på de mest oskyldiga sidor finns dessa annonser. Ingen har väl missat att de bland annat figurerat på ThePiratebay (i alla fall förut). Många humorsiter verkar också satsa på AFF. Man kan undra när marknaden blir mättad?

  2. TDH 12 september, 2006 den 08:33 #

    Oavsett om man känner att man vill ge sig in i affärer med sexaffiliates eller ej så är det en intressant observation. Bra post!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: