Keyword Tool Bummer…

28 Aug

Använder du Adwords Keyword Tool för att hitta nischer att skriva om?

För dig som inte är bekant med förfarandet så hjälper Keyword Tool annonsörer att avgöra hur mycket de kommer behöva att betala för att ligga på topp med ett visst nyckelord.

Resultatet kan förståss även användas, och görs så flitigt, av publicister med Adsenseannonser – eftersom de får dryga 70% av vad annonsören fick betala för ett klick. Du ser vad annonsörer betalar, och kan därför räkna ut vad du tjänar.

Denna lätt fascinerande artikel, ”Profitable niches in under 10 minutes” har fått mycket uppmärksamhet på sista tiden inom PPC-, arbitrage- och affiliateforum. Läs artikeln om du inte gjort det, det är onekligen en lite ”cool” metod.

Men som vanligt med guld och gröna skogar så visar det sig att saker och ting inte riktigt fungerade som man trodde.

Keyword Tool visar du högsta buden, men inte hur många som tävlar om annonsplatsen. En annonsörer som är beredd att betala $20 för ett klick är inte mycket värd för dig om han är ensam – för då betalar han minimisumman ändå.

… däremot är det ju så att Keyword Tool även har en annan funktion där du kan mäta ”advertiser competition”. Väger man ihop högsta CPC och det senare måttet får man en mer korrekt fingervisning…

[tags]adwords, adsense, PPC[/tags]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: