Affiliate Classroom

18 Aug

Vill du lära dig mer om Affiliateprogram och vilka tekniker du kan använda för att tjäna mer pengar på dem?

Affiliate Classroom (aff) är – just det – ett klassrum för dig som arbetar med, eller vill lära dig affiliatemarknadsföring. Jag sprang på en länk via copyblogger, och eftersom ett 14 dagars medlemskap enbart kostar en dollar passade jag på att prova tjänsten.

Jag har alltid grymt svårt för alla affiliateprogram och e-böcker som har gula, fula och skrikiga landningssidor, och här är Affiliate Classroom inget undantag. Deras webbplats i övrigt är dock hyffsat seriös och intrycket när man väl loggat in på tjänsten är också bra.

Väl inloggad så innehåller Affiliate Classroom i princip 3 typer av resurser:

  • Introduktionsguider för nybörjare, medelkunniga och avancerade användare
  • Artiklar, fallstudier och e-böcker
  • Listor med beskrivningar av en mängd olika affiliateprogram

Eftersom jag själv inte avser sysselsätta mig med affiliatemarkandsföring på heltid är den digra listan av program mindre intressant för mig.

Introduktionsguiderna är välgjorda och delvis videobaserade vilket är trevligt och avkopplande som omväxling till allt läsande. Dom ger en bra överblick av arbetsmetoder och skickar vidare till en mängd andra resurser på siten.

Det som imponerat mest på mig är mängden informationsmaterial som finns att tillgå. Långa listor med direkt tillgängliga e-böcker, fallstudier och en ”tidning” som utkommer varje månad ingår exempelvis i utbudet.

Exempel på vad du hittar är tips för Google Adwords, hur man skapar bra landningssidor, listor med PPC-sökmotorer, hur du skapar e-postlistor etc.

Efter att ha surfat runt i ”klassrummet” vid ett par tillfällen kan jag konstatera att det finns mer skrivet där om affiliateprogram, tips och tricks än vad jag någonsin kommer att läsa. 14 dagar är ganska gott om tid, och för den som är intresserad av att lära sig mer inom ämnet är $1 en utmärkt investering.

Glömmer du av avsluta ditt abonnemang (går enkelt) inom 14 dagar kostar det $30 i månaden.

För dig med rätt publik och, liksom jag, vill kunna tipsa andra om Affiliate Classroom finns det förståss ett affiliateprogram att ansöka till (aff).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: