Webbens fastighetsmäklare

17 Aug

Apropå att skapa ekonomiska värden på webben så jag har jag sålt min första webbplats, ett litet SEO-experiment jag tog mig för i höstas.

Priset blev knappast skyhögt, $2000 – men det visar ändå på det ekonomiskt intressanta i att ”föda upp” webbplatser.

I mitt fall tog jag ett smalt nog ämne som intresserar mig – Espressokaffe – skrev ett drygt tiotal artiklar (seriöst innehåll här!) och såg sedan till att skapa en någorlunda väl sökmotoroptimerad webbplats som inom loppet av några månader hade fått klart godkända Pagerank 5.

Köparen? Ett någorlunda anonymt företag i Kanada med den spännande sidfoten ”representing 30 million pageviews” i sina e-postmeddelanden. En mäklare i ”webbfastigheter”?

Faktum är att det finns människor som ägnar sig åt detta på heltid, köpa billigt – renovera – sälja dyrare. Att den metoden har spritt sig från fastighets- och bilmarknaden till webben är egentligen inte så mycket att förvånas över.

Det ska bli spännande att se vad de gör med mitt espressobarn.

[tags]seo, mäklare[/tags]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: