Google publicerar uppsats om klickbedrägerier

11 Aug

Google har publicerat en rapport om hur företag som detekterar klickbedrägerier gjort felaktiga mätningar och därmed felaktigt överdrivet omfattningen av pågående klickbedrägerier.

Google has detected pervasive reproducible problems in the way third-party click fraud auditing firms gather and report their data. These problems cause their reports to contain fictitious clicks, clicks which were never made on Google AdWords ads. Because of these fictitious clicks, third-party click fraud auditing firms significantly overestimate the number of clicks occurring on an advertiser’s account  and even more significantly overestimate the amount of ”click fraud” detected. ” [How Fictitious Clicks Occur in Third-Party…]

Jag har inte hunnit läsa hela uppsatsen ännu, så jag kan inte riktigt utala mig om trovärdigheten i detta. Visst kan det kännas som ett försök från Google att mota protesterna i grind, eller helt enkelt bara ett sätt att hamna i bättre dager inför kommande rättegångar.

Noterbart är ändå att Google själva skriver att faktiska klickbedrägerier på hela 14% är ett realistiskt antagande. Om en sådan siffra var allmänt känd bland annonsörer skulle vi nog snabbt få se långt många fler Adwordsannonsörer välja bort publicering i Adsensenätverket.

Läs hela rapporten

[tags]google, adwords, adsense[/tags]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: