Vansinnigheter (1) 24/7 2006

24 Jul

Flänger runt i bloggsverige och hittar ett inlägg (som jag här inte avser kommentera) om konfikten i mellarnöstern. Följande kommentar kan hittas:

Bra inlägg. Jag instämmer med det mesta förutom allt prat om att Israel måste göra allt vad de kan för att skona den ”oskyldiga” civilbefolkningen. De som stöder Hizbollah, och det gör väldigt många i södra Libanon, är _inte_ oskyldiga. Det finns därför ingen mening att skona deras liv. Faktum är att det är bara bra om man låter dem få betala med deras liv för deras stöd för terrorismen. Då kanske de lär sig att det är hopplöst att stöda deras orättfärdiga krig mot Israel. Är det något som har länge har varit ett stort problem med Israels såväl som USA:s sätt att föra krig mot den islamiska terrorismen, så är det just att krigen är alldeles för ”proportionella” och tar en helt obefogad hänsyn till civilbefolkningen. Faktum är ju att de allra flesta civila i ett land inte är oskyldiga. De allra flesta stöder inte bara (implicit) sina regeringar som ju sponsrar terrororganisationer som Hamas, Hizbollah och Al-Qaida. Många av dem stöder dessutom direkt terroristerna moraliskt såväl som materiellt. Det som driver dessa människor är övertygelsen om att de har en chans att vinna. Det som får dem till att tro detta är, bland annat, eftersom de än så länge inte har behövt betala något pris för att de stöder islamisk terrorism. Bara genom att föra kriget till civilbefolkningen kan man en gång för alla bryta deras vilja att fortsätta kriga. Läs mer här: http://www.the-undercurrent.com/index.php?p=/000105.html

Jag bara ryser. Ska han börja mörda på grund av en åsikt? Ska han dessutom göra det genom att gissa dig till vilka som tycker vad genom att bomba rätt stadsdel? Absolut sjukt och folkrättsvidrigt.

Mannen som skriver detta heter Carl Svanberg och jag skulle inte köpa en bil av honom.

Fy fan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: