Nybörjarguide: Google Alerts

14 Jul

Google Alerts är en i mitt tycke nästan bortglömd funktion, med stor potentiell nytta för dig som publicist eller annonsör.

Konceptet är enkelt, på Google Alerts hemsida skriver du in en sökning du vill bevaka samt din e-postadress. Varje gång en ny webbplats dyker upp bland de 20 översta resultat för den sökfrågan får du ett e-postmeddelande med information om vilken webbplats som tillkommit.

Google Alerts är alltså slående enkel att använda! Användningsområdena för tjänsten är flera.

Håll koll på din bransch och dina konkurrenter. Skriv in sökfrågor för fokusområden eller webbplatser som intresserar dig. Så fort ett nytt resultat kommer upp får du e-post om detta. Kanske har då redan hittat sidan på annat sätt, men du missar det i alla fall inte. Lika intressant kan det vara att se om konkurrentens hemsida seglat upp bland de översta för viktiga nyckelord.

Håll ordning på dina egna webbplatser. Har du flera webbplatser som du sökmotoroptimerar för en stor mängd nyckelord eller termer? Det kan bli svårt att hålla reda på hur du ligger till med samtliga webbplatser, och även där kan Google Alerts hjälpa till. Skriv in dina viktigaste söktermer och få e-post när din webbsida klättrar!

Varianterna är många. Vill du upptäcka nya länkar till din webbplats? Spara sökfrågan link:www.dinsida.com och Google meddelar dig när den registrerar en ny inlänk!

Till Google Alerts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: