Google stramar åt riktlinjerna för landningssidor

10 Jul

JenSense rapporterar att Google gör ett aktivt drag för att motverka Adwords-annonsörer som arbetar med klickarbitrage eller så kallade MFA-webbplatser. Dessa webbplatser kännetecknas av att deras ända syfte är att få besökaren att klicka på en annons och att de innehållsmässigt därför är mycket undermåliga.

De annonsörer som Google bedömer har för låg kvalitet på sin landningssida kommer att få sitt lägsta-möjliga-bud höjt under de kommande dagarna. Den annonsör som önskar klaga är dock välkommen att kontakta Adwords support.

I mitt tycke ytterligare ett naturligt steg för att begränsa avarterna av affärsidéer som uppstår kring Adwords/Adsense, och som vanligt alltid en svår balansgång för Google för att inte slå mot sin egen vinstmarginal.

Jag betvivlar att Google kommer rensa särskilt brett i detta skede – Adwords är trots allt ett program för markandsföring och försäljning, och det borde främst vara rotannonsörens (den som ger arbitrage-annonsören betalt) uppgift att begränsa förekomsten av dessa fenomen.

I fallet med MFA-webbplatser är det nog Adsense snarare än Adwords som behöver stramas åt.

Mer information på Adwordsbloggen.

Ett svar to “Google stramar åt riktlinjerna för landningssidor”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sunda rekomendationer för optimering av Adsense? - 15 augusti, 2006

    […] Visst, jag är lite ironisk ovan, och jag har ju pratat om närliggande ämnen flera gånger förut. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: