Affiliateprogram och välgörenhet – Ett missat tillfälle?

6 Jul

En tanke som slog mig härom kvällen är varför de metoder som skapar inkomstkällor för vinstdrivande bloggar och andra webbplatser inte används i större utsträckning av organisationer som arbetar med välgörenhet, hjälparbete och annan human eller ideologiskt driven verksamhet.

Rätt använt skulle olika typer av affiliateprogram kunna skapa betydande inkomster för organisationer så som Amnesty och Rädda barnen, som båda dessutom åtnjuter stort förtroende hos allmänheten.

En galen, men fullt genomförbar variant är att skapa en shoppingportal med länkar via exempelvis Tradedoubler. Via organisationens sida skulle man då uppmanas att klicka på länkarna när man ändå plannerar att shoppa hos diverse etablerade e-handlare som bokus, travelstart, telia, 3, m.f.

Så vitt jag kan se finns det inget i Tradedoublers regler som hindrar ett sådant förfarande, hos TD uppmanas till och med publicisten själv att handla via affiliatelänkarna.

Spred man ryktet om en sådan portal skulle man säkert kunna skapa ett ganska stort penningflöde från människor som ändå tänkt handla och ”skänker en gåva” utan extra kostnad för egen del.

Men, men… Det är väll som med allt annat. Finns det inte honung i burken för egen del förblir idéerna ofta orörda.

Vad sägs, visst skulle du handla din nästa Bokus-bok via Amnesty om möjligheten fanns?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: