Ny Serie: Top of The Blogs

5 Jul

Jag tog en paus på jobbet (en sådan där kort fem minuters man ska ta…) och tittade igenom top-10 på bloggtoppen, där samtliga webbplatser har 20k+ besökare i veckan.

20,000 besökare i veckan, drygt 80,000 besökare per månad – Det är mer än tillräckligt med för att sluta sitt arbete (och man är gammal nog att ha ett) och börja blogga på en mer bekväm halvtid eller så, med BRA betalt. Om man sköter sig rätt.

Mode och hälsa, med fokus på tjejjer, verkar för övrigt vara det dominerande ämnet att skriva om. Läser fler kvinnor än män bloggar? Vidare är så vitt jag kan se nästa alla dessa bloggar privata projekt.

Hur sköter de sig då, de 10 mest lästa på bloggtoppen? Affiliateprogram, bloggning, sökmotormarknadsföring och sökmotoroptiomering är alla grundpelare och förutsättningar för en riktigt lönsam innehållsbaserad webbplats. I en liten miniserie tänkte jag därför försöka mig på ett anspråkslöst försök att analysera fem av dessa bloggar utifrån dessa fyra ämnen.

Analysen blir av tidsskäl förståss mycket grundläggande, och kommentarer och fördjupad input från er som läser uppskattas!

Den första bloggen jag ger mig på att analysera i nästa inlägg blir plats nummer fem: ”Dr Dahlqvists blogg”.

2 svar to “Ny Serie: Top of The Blogs”

 1. Marcus the W 9 juli, 2006 den 11:34 #

  Oj då!
  80000 som kommer och gluttar skulle vara rätt så bra att ha…. Jag har en bit kvar…
  Om man skulle ha en CTR på låt oss säga 3% så skulle det då i ”runda” slängar bli ca $500 i månaden om man är så lyckligt lottad att man har 80000 besökare då…

 2. Redaktören 9 juli, 2006 den 12:33 #

  hmm, ja $500 blir man inte rik på…

  Hur mycket man sen tjänar beror ju på typen av annonser m.m. men det finns ju gott om webbplatser som har en eCPM på $20 eller mer. eCMP på $20 skulle för 80.000 besökare ge en inkomst på $1600 per månad.

  Och nu pratar vi ju bara adsense o dylikt, det finns ju en stor uppsjö komplement.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: