Landing sites WordPress plugin

4 Jul

Via artikel från Problogger hittade jag denna utmärkta plugin: ”Landing sites”.

Det är ett tillägg som för de flesta besökare inte gör någon skillnad, men om surfaren kommer via en sökmotor så möts de istället av ett kort välkomstmeddelande och en lista av relaterade inlägg. Nedanför detta följer sedan själva artikeln.

Enklast testar du detta genom att på Google söka efter inlänkar, där denna blogg återfinns längre ned i resultatlistan. Om du klickar på resultatet så ser du sedan hur du möts av ovan nämnda introduktion.

Den skarpsinniga noterat även att en besökare från sökmotorn också möts av Adsense istället för en statisk bildannons. Detta för att jag tror att de första är mer mottagliga för kontextuellt riktat material än besökare som återkommande läser bloggen genom att surfa direkt till den.

Förhoppningsvis kan en plugin av detta slag också hjälpa till att öka antalet sidvisningar per besökare eftersom de direkt möts av mer relaterat material. Darren på Problogger rapporterar om ett ökat antal sidvisningar per besökare efter att ha installerat ”landing sites”.

Låt oss betrakta detta som ett experiment och se hur väl det faller ut på sikt. En reservation jag har är hur relevanta de föreslagna artiklarna visar sig vara.

Landing Sites WordPress plugin

4 svar to “Landing sites WordPress plugin”

 1. agaton 4 juli, 2006 den 09:00 #

  Kom i kontakt med Landing Sites för ett par veckor sedan. Ett av de bästa pluginen till wordpress helt klart.

 2. Emil Stenström 5 juli, 2006 den 08:38 #

  Trevlig plugin, ska fundera den helt klart. En sak som jag märker är att den tar med posten som användaren hamnat på i relevant-listan. Posten som man redan är på kommer förstås alltid att vara relevant (Google tyckte ju det) så det finns ingen mening att ha med den i listan igen. Går säkert enkelt att få bort med en if-sats.

 3. Redaktören 6 juli, 2006 den 08:03 #

  Good point! Ska se om jag kan lösa det.

 4. Marcus West 9 juli, 2006 den 03:50 #

  Har inte fått denna plugg att funka tyvärr, stötte ni på några problem vid installation?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: