Schibsted satsar på egen sökmotor

15 Jun

Saxat från Näringsliv24: ”Annonsmarknaden är glödhet för sökbolagen på internet. Nu satsar norska Schibsted en kvarts miljard på att utmana Google och Eniro med den lokala söksajten Sesam. Till hösten lanseras den svenska versionen Sesam.se.

Mycket spännande! Noterbart är dock att det enbart pratas om sökmotormarkandsföring och så gott som inget om själva sökmotorn. Jag har surfat runt på den norska utgåvan av sesam utan att hitta något uppenbart svar på frågan om man använder en egenutvecklad produkt eller om man köper tekniken från någon annan, som oftast är Google.

Uppdatering:Sesam.no har utvecklats av Schibsted internt. Tekniken bakom tjänsten har dock skapats av ett intressebolag i London som ägs av Schibsted (20 procent), det norska sökteknikbolaget Fast (20 procent), samt det australiska katalogbolaget Sensis (60 procent).

Satsningen på lokala sökningar, och insikten att dessa utgör en så stor del av den totala markanden för sökmotormarkandsföring, följer den sedan tidigare tydliga trenden i övriga världen.

Jag ser med spänning fram emot lanseringen av Sesam i Sverige och återkommer med mer information!

Publicerat efter tips på SEO forum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: