Komplement till Adsense – Del 4: Tradedoubler

5 Jun

Tradedoubler erbjuder förmedling av samarbeten med en mängd olika företag där du som publicist kan tjäna pengar på klick, leads och sales (samt ett antal olika varianter).

Tradedoubler är ett svenskt bolag som nyligen introducerades på Stockholmsbörsen, och har verksamhet i ett flertal länder världen över. Tradedoublers kunder kännetecknas enligt min uppfattning av att dom är relativt seriösa och väletablerade företag. Bland kunderna som du kan sammarbeta med återfinns bolag som Telia, Skandia, American Express samt en rad banker och reseföretag.

Anledningen till att det senare är viktigt är enligt mig att det sätter en viss karaktär på inkomsterna från programmet. Som Pay-Per-Click-program betraktat är kanske inte Tradedoubler så effektivt jämfört med Adsense då underlaget för att visa tilltalande och riktade annonser för de flesta branscher är ganska tunt.

Istället är det möjligheterna till ersättning för leads och sales som jag tycker är mest intressant, och dessutom absolut vanligast. Att göra inköp eller ingå avtal på webben är ofta förknippat med viss osäkerhet för många surfare och då har du som publicist fördel av att kunna erbjuda länkar till etablerade och förtroendeingivande företag.

Tradedoubler erbjuder dig att använda både textlänkar och klassiska banners och knappar på din webbsida. När du registrerat dig som medlem har du möjlighet att ansöka till olika program med en eller flera av dina webbplatser. För varje ansökan sker en manuell granskning av hemsidans lämplighet för det aktuella programmet och detta kan ibland ta några dagar.

Överlag verkar supportgruppen ha en del att göra, frågor via e-post tar ofta många dagar att besvara. Dock upplever jag dem alltid som mycket trevliga, om än något kortfattade i sina svar. På WN finns en separat tråd där personal från Tradedoubler svarar på frågor.

Tradedoublers webbplats och system för att hantera dina program och webbplatser är gediget och fungerar i mitt tycke bra. Dock möts man som oerfaren användare av på tok för många förkortningar och rapporter som man inte riktigt förstår hur man kan utnyttja. Det finns mycket hjälp och dokumentation, men jag upplever den som svår att hitta i.

När man väl vant sig vid begrepp och rapporter fungerar systemet som sagt utmärkt.

En reaktion man ofta får från vissa användare av Tradedoublers program är att det genererar ganska små inkomster och att det behövs en stor mängd besökare för att bli lönsamt. Detta tror jag avspeglar viss okunnighet och lite av en slöhet som vuxit fram i samband med att Adsense tenderar att ganska snabbt ge bra avkastning i direkt relation antalet besökare.

Nyckeln till att framgångsrikt använda Tradedoubler, och liknande program, ligger istället i att inta attityden att man faktiskt säljer något till sina besökare. Istället för att anpassa layouten på en länk i hopp om att någon ska klicka, så måste du i större utsträckning berätta för dina besökare, i ord eller bild, vilket mervärde produkten eller tjänsten ger dem.

Om du exempelvis på en sida om resor kan presentera en länk direkt till en billig flygresa eller bra guidebok du just recenserat så har du erbjudit ett tydligt mervärde till ditt eget innehåll.

Sammanfattningsvis så erbjuder Tradedoubler ett bra program, ett system som är något svårt att använda i början, och möjlighet till bra förtjänster för dig är beredd att arbeta mer aktivt kring partnerprogrammet.

Länk till Tradedoubler.

Ett svar to “Komplement till Adsense – Del 4: Tradedoubler”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Fyra nyanser av brunt » Blog Archive » Alternativ till Adsense - 6 juni, 2006

    […] Rund kvadrat är en ny mycket bra blogg främst om hur man tjänar pengar på internet. Redan har bloggaren bakom hunnit skriva fyra inlägg i en serie blogginlägg om "komplement till Adsense". Senaste inlägget handlar om Tradedoubler. Här hittar ni de gamla inläggen om komplementen till adsense. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: