Adsense lanserar Developer API

1 Jun

Google Adsense tar nu emot ansökningar till ”Adsense API Beta”. API står för ”Application Programming Interface” och är ett verktyg för att programatiskt kunna hämta data från Adsensesystemet.

Programmet möjliggör för en webbplats att låta sina kunder registrera sig för, och använda Adsenseannonser, direkt på webbplatsen utan att behöva gå via ett vanligt Adsensekonto och dessutom utan att beöva klippa och klistra in annonskoden i rena HTML-sidor. Dessutom tillåter man en friare formatering av utseende och storlek på annonserna.

Det senare ska bli särskillt intressant att studera, då man från Googles i mitt tycke ger sig in på en lite farlig väg. Att kunna förändra utseendet på Adsenseannonser kommer troligen kraftigt öka klickfrekvensen eftersom besökare inte lika lätt kan identifiera vad som är annonser och inte. En sådan förändring riskerar också att minske förtroendet för systemet och öka missbruket av Adsense genom att ”lura” besökare att klicka på länkar.

Nu vänder sig dock inte programmet till vem som helst, din webbplats måste ha minst 100.000 sidvisningar per dag och dessutom ha kunder som själva publicerar material på domänen. Tänkta användare av denna tjänst är alltså främst bloggportaler, Wikis, stora forum etc.

Mer information finns på Adsensebloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: