Komplement till Adsense – Del 1

31 Maj

Detta är den första delen i en serie om alternativa inkomstkällor till Google Adsense. Här finns del 2.

Google Adsense har utvecklats till det absolut största partnerprogrammet på webben idag. För många ägare till hemsidor och bloggar har Adsense också blivit den dominerande inkomstkällan, och för vissa har programmet inneburit att inkomsterna fullkomligen rusat i höjden.
Orsakerna till Adsense framgångar är flera, men särskillt kan man nämna att

  1. Programmet är lätt att komma igång med och använda. Betalningar kan ske till bankkonto.
  2. Annonserna är vanligen textannonser och kontextuellt anpassade till innehållet på webblatsen, vilket tillsammans ger många användare mycket bra CTR.
  3. Förutom att klickfrekvensen är hög betalar programmet ofta väldigt bra per klick.
  4. Google är en känd och etablerad aktör med stort förtroende hos användarna.

Självklart är det possitivt att med framgång använda Adsense på sin webbplats, och det finns nästan oändlig med material att studera för att ytterligare optimera sina inkomster från Adsense.

Men att satta alla sina kort på ett enda affiliateprogram kan vara farligt, även om det är lönsamt så länge det fungerar. Risken att bli avständ från programmet finns alltid, även om man inte anser sig gjort någon fel. Dessutom kan det vara klokt, även om Google idag är mycket framgångsrikt, att gardera sig mot förändringar. Att bygga nya inkomstströmmar tar lång tid och särskillt för den med stora inkomster från Adsense kan det vara hög tid att ”se om sitt hus”.

I skuggan av Adsenseprogrammet finns dessutom väldigt många alternativ, även om få eller inga kan visa upp alla de fördelar som Adsense har. Vissa av dess program är kontextuella likt Adsense och andra visar statiska annonser.

I menyn till höger finns länkar till några av de alternativ program som erbjuds för att tjäna pengar på din hemsida eller blogg. Dom är av vitt skilda slag, och jag kommer därför som en fortsättning i denna serie att presentera några olika programmen med dess fördelar, nackdelar och inkomstpotential.

Läs den andra delen av serien, en utvärdering av Chitika eMiniMalls.

OBS! Innan du börjar använda nya partnerprogram på din hemsida: Kom ihåg att Google inte tillåter andra program vars annonser är kontextuella på samma sida som Adsenseannonserna. Du måste alltså använda alternativa program så att dom inte visas på en sida samtidigt som annonser från Adsense.

Ett svar to “Komplement till Adsense – Del 1”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Inlägg nummer 100! - 21 augusti, 2006

    […] Komplement till Google Adsense […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: